Fries Kamer Orkest

Een symfonisch programma met een wereldpremière van de hand van pianist en componist Jochem le Cointre, werk van componist Sipke Hoekstra en het monument uit de wereldmuziekliteratuur: Beethoven’s vijfde

Het Fries Kamer Orkest treedt overal in de provincie Friesland op met aansprekende programma’s voor een breed publiek. Het Fries Kamer Orkest is in 1962 opgericht door Jan Masséus, destijds als orkest van de Leeuwarder Muziekschool. In de meer dan 55 jaar van zijn bestaan heeft het orkest een breed symfonisch repertoire opgebouwd. De gespeelde muziek beslaat een tijdvak van de Weense Klassieken tot eigentijds repertoire: Van Mozart en Haydn tot en met de speciale opdrachtcompositie door Tjalling Wijnstra ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum in 2012 en in 2017 de wereldpremière van de Symfonie MH17 van componiste Renilde Duif.

Het orkest bestaat uit ca. 40 spelende leden en staat sinds 2016 onder leiding van dirigent Ronald Slager.

2018-11-25-FriesKamerOrkest-Jelle-Zijlstra-uit-HarlingenFoto: Jelle Zijlstra Harlingen

Het is de missie van het Fries Kamerorkest om ‘regelmatig een jonge solist met het orkest te laten optreden’. Componist en pianist Jochem le Cointre zal zijn eigen compositie spelen in de rol van piano-solist. Hij is Leeuwarder, geboren en getogen. Bij het werk van Le Cointre kozen we ervoor nog een werk van een Friese componist, Leeuwarder van geboorte, te programmeren. ‘Saga’ van de hand van Sipke Hoekstra. Het zijn twee werken die nieuw en verassend zijn.

Om de luisteraar ook herkenning te bieden spelen ter completering van het programma de Vijfde symfonie van Beethoven. We rekenen erop dat we met deze programmakeuze, met jonge lokale solist én een hit uit het klassieke repertoire ook jongeren kunnen interesseren voor klassieke symfonische muziek.

Aanvang 15.30 uur
Entree € 10,00 voor volwassenen, kinderen tot 16 jaar gratis
Informatie over kaartverkoop en reserveringen kunt u vinden op de site van de Groate Kerk.