Submenu

Oefenwedstrijden St. Jacob E1

Onze leider/trainer Denny was erg druk geweest met het regelen van oefenwedstrijden op het veld. Slecht weer gooide eerst roet in het eten maar de afgelopen week konden we weer los. Na het uiterst goed verlopen zaalvoetbaltoernooi waar wederom de eerste plaats werd opgeëist hadden de dame en heren wel weer zin op het veld los te gaan.

 

Onze eerste tegenstander was het Top E-team van Berlikum, dit team is samengesteld uit de talenten van Berlikum. De wedstrijd werd gespeeld van zestienmeter tot zestienmeter en met elk negen spelers. Voor de meeste spelers kon dit worden gezien als voorbereiding op volgend jaar op het grote veld. Vooraf werden de regels uitgelegd door de scheidsrechter zoals er gespeeld zou worden deze ochtend.

Beide ploegen moeten eerst even wennen aan de afmeting van het veld en hun positie in het veld. Langzamerhand begint het bij beide ploegen te lopen en ontstaat er een leuke wedstrijd. Berlikum krijgt de eerste grote kans, een schot van afstand wordt verlengd door de spits en vliegt zo bij de Sint Jabuursters in de goal. Het is echter de scheidsrechter die de goal afkeurt in verband met buitenspel. Ja, dat is voor beide teams even wennen. Langzamerhand krijgt Sint Jacob meer overwicht en dwingt het Berlikum meer en meer in de verdediging. Onze vrijetrappen specialist Verry ziet zijn bal net over de goal vliegen. Vlak hierna is het een mooie aanval die wordt opgezet door Jordan. Die speelt Wesley aan en die passt de bal met de hak naar Jelter, hij weet vervolgens de keeper over de grond te passeren. Ook Berlikum komt er af en toe gevaarlijk uit, de kleine behendige vleugelspeler duikt overal in de verdediging van Sint Jacob op. De verdedigers hebben het er af en toe knap moeilijk mee.

Na de rust is de ploeg enigszins omgezet om het gevaar achterin te beteugelen. Deze zet pakt zeer goed uit. Berlikum komt er niet meer aan te pas en Sint Jacob dendert over Berlikum heen. Het is de keeper van Berlikum die zich deze dag onsterfelijk maakt, hij keert werkelijk elke bal die op de goal wordt afgevuurd. Na een vijftal kansen en tweemaal buitenspel (waarvan 1 een goal) is de stand nog steeds 0-1 in ons voordeel. Waar normaal het scoren geen probleem is lukt het vandaag even niet, toch wordt er verdiend gewonnen en is de eerste veldoverwinning een feit.

 

De doordeweekse wedstrijd is een thuiswedstrijd tegen Stiens E3, deze ploeg speelt in dezelfde klasse als ons. Sint Jacob begint meteen goed aan de wedstrijd en staat binnen no-time op een 1-0 voorsprong. Roy speelt Wesley aan, hij neemt de bal met de voet mee omspeelt twee verdedigers inclusief de keeper en schuift de bal in de goal. Na een dikke vijf minuten is het dezelfde combinatie die voor de 2-0 zorgt. Een mooi afstandschot van Wesley is onhoudbaar voor de keeper. Anouk maakt haar paadje weer schoon op het middenveld, zij is het die Roy aanspeelt en die schiet de keeper de 3-0 om de oren. Stiens laat het er echter niet bij zitten en wordt ook steeds gevaarlijker. Een uitbraak over rechts zorgt ervoor dat de linksbuiten van Stiens met een hard schot over de grond Erwin weet te passeren. Uit een corner van Jelter is het ook Roy die voor de tweede keer weet te scoren. Stiens pakt de draad weer op en weet Erwin voor de tweede keer te passeren. Vlak voor rust is het Roy die op aangeven van Arjen zijn hattrick maakt. Ruststand derhalve 5-2. De tweede helft moet Sint Jacob in de koude gure wind opspelen. Gesteund door de wind kan Stiens meer druk zetten op de Sint Jabuurster goal, toch is het de thuisploeg die weet te scoren. Sybren Jan geeft een mooie voorzet op Nick en die schiet de bal hard in de verre hoek onbereikbaar voor de keeper. Op het einde doet Stiens nog iets terug. Een fraai ingedraaide corner gaat via het hoofd van een verdediger van de thuisploeg zo in de goal. Sint Jacob krijgt nog wel behoorlijke kansen maar weet niet meer te scoren. Ook Stiens heeft nog een hard afstandschot op de goal, het is echter Erwin die met een fenomenale zweefduik de bal uit de goal tikt. De einduitslag blijft hierdoor 6-3 in het voordeel van Sint Jacob.

 

Aanstaande woensdagavond begint de voorjaarscompetitie tegen AVC uit Sexbierum. Hopelijk kunnen we dan de mooie wedstrijdreeks voortzetten. Ook is de bekertegenstander bekend, SDS E1 uit Oosterend mag op 11 april aantreden in Sint Jacob, schrijf de datum in uw agenda want wij rekenen deze ochtend op extra veel publiek voor onze jonge voetballers.
Traav