Submenu

24 november Sint Jacob – Blauwhuis

Na een weekend teambuilding afgerond te hebben met drie punten op Terschelling tegen AVV stond dit weekend de wedstrijd tegen directe concurrent Blauwhuis op het programma. Bij de start van deze wedstrijd was het onderlinge verschil slechts één punt in het voordeel van Blauwhuis en bezetten de ploegen de achtste en negende plaats op de ranglijst. Voor beide ploegen was een overwinning dan ook belangrijk om aan te haken bij de middenmoot. Voor deze wedstrijd begon trainer Kerst Heida met de volgende elf spelers; Lars, Frank, Tjalle, Ron, Patrick, Kars, Sjoerd, Wilke, Andries, Mattin en Lex.

De toss bepaalde dat Blauwhuis de eerste helft de wind mee had. De harde wind was deze wedstrijd naast de beide ploegen een belangrijke factor in het veldspel. De harde wind zorgde er de eerste helft voor dat Blauwhuis het meeste druk kon zetten. Sint Jacob kon de bal moeilijk op de helft van de tegenstander krijgen en daar vasthouden. De meeste kansjes waren dan ook voor Blauwhuis, tot echt grote uitgespeelde kansen kwamen de gasten echter niet. De verdediging kwam niet vaak in grote moeilijkheden en de enkele keer dat het wel gevaarlijk werd voor het doel was keeper Lars er goed bij om te redden. De grootste kans in de eerste helft was voor Sint Jacob. Na een goede steekpass kwam Lex één-op-één met de keeper maar hij miste deze grote kans. Met een 0-0 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

Aan het begin van de tweede helft was het spel van beide ploegen vrijwel in evenwicht. Beide ploegen kwamen echter niet tot grote kansen. In de tweede helft begon het spel steeds meer te kantelen richting de kant van Sint Jacob. Met de wind in de rug wisten zij het spel steeds meer op de helft van Blauwhuis te spelen. Het inbrengen van Hendrik en Syb bleek in de wedstrijd beslissend te zijn. Halverwege de tweede helft kreeg Syb de bal in het strafschopgebied van de tegenpartij en begon aan een solotocht. Deze tocht kon hij niet tot een goed einde brengen maar uit de kluts belandde de bal wel bij Mattin die vrij kon inschieten voor de 1-0. Sint Jacob pakte na dit doelpunt het initatief op en begon zelf het spel te dicteren. Bij het tweede doelpunt was het wederom Syb die na een solo vrij kon inschieten. Voordat hij echter kon inschieten werd hij onderuit gehaald maar doordat de bal bij Lex belandde die de bal in het doel werkte werd er in plaats van een penalty, de 2-0 toegekend aan Sint Jacob. In een volgende aanval was het Sjoerd die de bal aan Syb gunde om zijn goede invalbeurt te belonen met een doelpunt. Zijn schot belandde echter op de paal. In de slot minuten van de wedstrijd wist Sjoerd nog de 3-0 te scoren. Met dit doelpunt bepaalde hij de eindstand.

Een ruime overwinning werd dus behaald door het team van Kerst Heida. Na drie overwinningen op rij kan Sint Jacob met veel vertrouwen toe werken naar het komende weekeinde waarin opnieuw een wedstrijd tegen een  directe concurrent op het programma staat. Oldeboorn zal dan in Sint Jacob op sportpark ‘De Fijfskaar’ op bezoek komen om de strijd aan te gaan met Sint Jacob.