Submenu

St. Jacob D1 pakt de winst in eerste bekerwedstrijd

St. Jacob D1 pakt de winst in eerste bekerwedstrijd

 

Eindelijk kon er gevoetbald worden afgelopen zaterdag. Een late vakantie betekend ook een (ver)late start van de voetbalbeker  en competitie. We hadden er mooi weer bij en de grasmat lag er weer verzorgd bij, de perfecte ingrediënten voor een voetbalwedstrijd.

Het D-team heeft een kwaliteitsinjectie gekregen vanuit de E-pupillen en hierdoor is er een mooie selectie ontstaan van 14 man en 1 vrouw waaruit de trainers kunnen kiezen, een ware luxe.

Trainer/coach Denny was helaas afwezig vanwege zijn werk waardoor Rutmer en Marcel de honneurs moesten waarnemen deze ochtend. Na de warming-up en de peptalk kon er worden begonnen met de wedstrijd.

Voor beide partijen was het even aftasten en er waren nogal wat spelers die ruzie met de bal hadden maar gaandeweg ging het steeds beter en werd het voetbal steeds verzorgder.                Het werd al wel snel duidelijk dat St. Jacob de bovenliggende partij was, er was veelvuldig balbezit en de kansen kwamen dan ook redelijk snel. Binnen ten minuten was het Sake die voor de 1-0 zorgde na een mooie pass van Arjen.  Hierna volgden er vele kansen maar de bal wilde er op een of andere manier maar niet in. Onze tegenstander kon niet gevaarlijk worden, de verdediging stond als een huis en gaf geen enekel kans weg de eerste helft. Vlak voor rust was het Sven die de bal bekeken binnentikte na goed voorbereidend werk van Roy.

 

In de rust werden de nodige wisselingen doorgevoerd zodat iedere speler even op wissel kwam te staan. Direct na de rust is het de grote sterke spits van onze gasten die doorbreekt op onze rechterkant. Wesley snelt uit de goal en weet met een goede redding zijn goal schoon te houden. Iedereen is direct weer wakker en Sint Jacob zet haar goede spel van de eerste helft weer voort en weet nu wel het net te vinden. Bij de eerste kans is er nog een goede redding van de keeper van Foarut/Dronrijp maar hierna kan hij ook de scoredrift  niet meer tegenhouden. Het is Roy die de 3-0 maakt en hiermee zichzelf een grote dienst bewijst, hij had nogal ruzie met de bal in het begin van de wedstrijd. De 4-0 is een juweeltje van de gebroeders Vis, Nick wordt aangespeeld door Bas op het middenveld. Vervolgens stuurt hij broertje Dennis de diepte in. De kleinste man van het veld loopt werkelijk iedereen eruit en gaat alleen op de keeper af. Met een grandioze stift weet hij deze te passeren. Ook onze ander snelheidsduivel Arjen laat zijn voeten spreken, na een mooi pass van Hidde stift ook hij de bal over de keeper heen. Binnen twee minuten maakt Arjen zijn tweede goal, ditmaal is Iris degene die de voorbereiding voor haar rekening neemt. Inmiddels staat de teller op zes. Tussendoor is het weer de grote spits van onze gasten die zich vrij weet te spelen, weer gaat hij op Wesley af en wederom komt Wesley als winnaar uit de bus waardoor de hatelijke nul voor onze gasten op het scorebord blijft. Ook krijgt Roy het op de heupen, hij weet de 7 en 8ste goal op zijn naam te brengen. Sybren Jan en Barthoz zijn hier dan de aangevers. De laatste goal is er een van het team. St. Jacob krijgt een corner en onze keeper Wesley moet mee naar voren van de jongens. Siebren Jan neemt keurig Wesley zijn stekje in en Nick neemt de corner. Deze belandt direct voor de voeten van Wesley maar het schot wordt door een speler gekeerd die zich met zijn hele hebben en houwen voor de bal gooit. Wederom mag Nick een corner nemen, deze keer is het Verry die de bal oppikt, ondank dat hij in scoringspositie staat (iedereen is bekend met het harde schot van Verry) speelt hij de bal af op Wesley. Die speelt één man uit en schiet de bal vervolgens hard in de goal en maakt de 9-0. De treffer wordt uitgebreid gevierd door de dame en heren.

Hierna vindt onze scheidsrechter Goffe het genoeg geweest en fluit af voor de wedstrijd. Al met al een prachtig begin van het nieuwe seizoen en een mooi begin in de bekercompetitie. Aanstaande donderdagavond is de volgende bekerwedstrijd, deze begint om 18:45 uur, iedereen is uiteraard van harte welkom.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             Traav