2e ronde Jeugdvoetbal NW Friesland V.V. St. Jacob E1

Afgelopen zaterdag stond de tweede ronde van het zaalvoetbaltoernooi voor de E1 op het programma. De eerste ronde waren de dames en heren ijzersterk begonnen, alle wedstrijden werden met winst afgesloten.

Onze verslaggever Herman B. had de afgelopen week zo hard gewerkt dat zijn handen dienst weigerden om een verslagje te schrijven. Alle registers werden opgetrokken om hier onderuit te komen, uiteindelijke afkoopsom was gebak en koffie voor alle meegereisde ouders.

De eerste wedstrijd werd er aangetreden tegen Minnertsga, de vorige wedstrijd werd hier ternauwernood van gewonnen. Dit was mede te danken aan de goede keeper bij ons buurtdorp, ook nu was hij weer een hinderlijke sta-in-de- weg. Het was Verry die met een afstandschot de verdiende 1-0 op het scorebord bracht. Wat er ook geprobeerd werd, de tweede goal ging er maar niet in. Minnertsga rechte nog eenmaal de rug en zette aan voor een slotoffensief. Gelukkig bracht keeper Erwin redding, een hard afstandschot ranselde hij in de laatste minuut keurig uit de goal en wist hiermee de nul te behouden.

De volgende wedstrijd was tegen Berlikum, dit is de ploeg die het behoorlijk zwaar heeft in deze poule. Dit werd een walk-over voor Sint Jacob. Er werd maar liefst met 7-0 gewonnen, de goals waren van Jort (2), Sake (2), Anouk, Wesley en Hidde.

Hierna was St. Anna aan de beurt, deze op de tweede plaats staande ploeg had ook een zeer goede doelman. Hij was niet alleen groot en sterk maar kon enorm ver uitgooien. Wat Sint Jacob ook probeerde de keeper was deze middag onpasseerbaar, gelukkig hebben wij ook zo’n keeper waardoor de stand bleef zoals er werd begonnen 0-0.

Vlak hierna de wedstrijd tegen Beetgum. Met goed voetbal probeerde Sint Jacob de tegenstander haar wil op te leggen. Anouk was af en toe onnavolgbaar met haar acties, ze was niet te stoppen voor de heren uit Beetgum. De bal zat, als het ware, aan haar voet vastgeplakt. De eerste goal werd door de kleinste maar snelste man van het veld gemaakt, namelijk Arjen maar de tweede treffer kwam van de voet van Anouk. Er volgende een pauze van drie wedstrijden, deze tijd werd nuttig gebruikt voor een koffietafel, u raad het al, deze werd ons allemaal aangeboden door Herman B.

De laatste en vijfde wedstrijd was Ouwe Syl de tegenstander. Ook hier weer hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend Sint Jacob en een sterk verdedigende tegenstander. Het was onze spits Sake die tweemaal het net wist te vinden en hiermee de eindstand op 2-0 bracht.

Door deze mooie uitslagen staat Sint Jacob vier aan de leiding en heeft het er alle schijn van, gezien de ruime voorsprong, dat ook in de zaal een kampioenschap in het verschiet ligt.

Stand-in Herman B.