Submenu

Sint Jacob 1 pakt door en doet goede zaken in de 4e klasse!

Sint Jacob is bezig aan een bijzonder goede reeks. Na de winterstop won het 1-4 van Irnsum, 3-1 van Oldeboorn en 1-3 van Black Boys. Voor vandaag stond Blue Boys op het programma en zoals al vaker gebleken is dat voor Sint Jacob een lastige tegenstander. Blue Boys daarentegen heeft al sinds 5 november niet meer een wedstrijd weten te winnen. Het zou vandaag dus een wedstrijd worden tussen een team in vorm tegen een team uit vorm.
Op het zonovergoten sportpark de Fijfskaar verzamelde zich een mooi aantal mensen om deze wedstrijd te aanschouwen. Het weer was goed, er was weinig wind en dus veel bekijks langs de lijn. Ideale ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

Vanaf het start signaal valt op dat Blue Boys iets scherper begint aan de wedstrijd en dat Sint Jacob nog even tijd nodig heeft voor het neerzetten van de organisatie. Desondanks kon Blue Boys in de eerste minuten niet echt gevaarlijk worden en kon Sint Jacob na 5 minuten ook eens voorzichtig gaan nadenken over een aanval. Dit resulteerde al in de 6e minuut tot een goal. Robert Machiela, waarvan u dacht dat hij al 50 goals had gemaakt maar dat helemaal niet zo is omdat 3 goals toebehoren aan zijn oudere broer maar toch aan hem waren toebedeeld, dook de hoek in met de bal en zette deze hoog en lang voor. Daar waar veel mensen dachten dat iedereen hier onderdoor zou gaan was het niemand minder dan Marcie Bakker die opdook bij de tweede paal en de bal diagonaal binnen kon koppen 1-0. Vanaf dat moment is Blue Boys het even helemaal kwijt. Sint Jacob kan druk zetten waar Blue Boys niet onderuit kan komen en dit resulteert in balbezit door een slechte uittrap van de goalie van Blue Boys. Renze Pieter die deze bal simpel kon aannemen duikt de 16 meter in en zoekt het één op één duel op met de laatste man van Blue Boys. Deze verdediger wist geen raad met de behendige Renze en besloot hem maar onderuit te halen in de 16 meter. Door de ogen van een Sint Jabuurster had Sint Jacob hier recht op een penalty maar de leidsman van vandaag besloot anders. Vanaf dit moment was het ook voor Sint Jacob even zoeken hoe ze deze wedstrijd verder moesten spelen. Hierdoor kreeg Blue Boys ook de gelegenheid om wat terug proberen te doen bij Sint Jacob. Zoals al vaker dit seizoen en vorig seizoen was het Jurjen Westra die in deze fase het team op de been houdt. Een paar goede reddingen en een flinke pegel tegen de lat hielden het doel schoon. Ondanks de gevaarlijke momenten van Blue Boys was het toch Sint Jacob met het betere spel. Door de hoge druk die Blue Boys uit oefende werd Sint Jacob gedwongen strak op de buitenspellijn te spelen. Zo ook in de 42ste minuut toen Sjoerd slim wachtte voordat hij de bal meenam op de helft van de tegenstander. Hiermee was de gehele verdediging gepasseerd en kon hij flink oplopen. Op het juiste moment gaf hij de bal breed op de goed doorgelopen Marc die kon kiezen tussen het afleggen op Renze of zelf schieten. Hij koos voor het laatste en met een bekeken schot in de voor hem korte hoek wist hij de doelman te verassen 2-0. In de overige minuten was het vooral wachten tot de scheidsrechter zou fluiten voor de rust.

De tweede helft ging Sint Jacob vrolijk verder waar het gebleven was. Met mooie en snelle aanvallen kwam Sint Jacob met enig regelmaat voor de goal van Blue Boys. Echter lukte het hun niet om de 2-0 voorsprong uit te bouwen. Het goede spel van Sint Jacob wekte waarschijnlijk nogal wat frustratie op wat zelfs de wisselspelers van Blue Boys bereikte. Daar waar de leidsman vandaag heel duidelijk was geweest dat er niet gescholden en gevloekt mocht worden. Was er toch een wisselspeler van Blue Boys die zich hier niet van kon weerhouden. Wegens protesteren en ongehoord taalgebruik kreeg deze dan ook een gele kaart van de scheidsrechter. In plaats van slim zijn mond te houden en te accepteren dat hij een kaart had gekregen gooide deze wisselspeler er nog een schepje bovenop. Een erg kansloze missie die resulteerde in een tweede en daarmee rode kaart voor deze wisselspeler. Na dit tafereel mocht Sint Jacob weer verder voetballen in jacht op de 3-0. De gehele tweede helft was Sint Jacob heer en meester. Het had wanneer het alle kansen af had gemaakt zeker met 5-0 voor kunnen staan maar helaas geldt hier ook de oeroude voetbalwet, wanneer je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. Zo ook in de 81ste minuut, balverlies op het middenveld lijdt tot een tegenaanval en via de kluts komt deze voor de voeten van een Blue Boys speler aan de linker kant van het veld. De speler weet de bal beheerst over Jurjen heen te wippen en Tjalle was niet bij machte om de bal voortijdig voor de goal weg te werken 2-1. De overige minuten zet Blue Boys door om de 2-2 te kunnen forceren. Sint Jacob werd flink naar achteren gedwongen en had moeite om voetballend onder deze druk uit te komen. Dit maakte de slotminuten spannender dan nodig was, maar resulteerde ook in euforie toen de leidsman besloot te fluiten voor het einde. Door deze zege staat Sint Jacob op de 4e plaats in de 4e klasse wat toch zeker niet slecht is voor een promovendus. De doelstelling, handhaving komt zo langzamerhand dan ook in zicht en daar mag het kleine dorpje toch best trots op zijn.

Via deze weg willen we graag alle aanwezige supporters bedanken voor hun aanwezigheid en we hopen jullie bij de volgende thuiswedstrijd weer te mogen verwelkomen.