Submenu

Verslag St. Jacob 1 – Oldeboorn

Sint Jacob klimt naar 6e plaats!

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op het programma tegen V.V. Oldeboorn. Met een zeer koude noord oosterwind was het alleen voor de hardcore fans een optie om de twee 4e klassers tegen elkaar te zien strijden. Waarschijnlijk had iemand van de technische staf van Oldeboorn hoge verwachtingen van zijn team, daar waar hij graag wilde zien dat de bal niet door het net zou kunnen schieten. Uiteraard hoort dit niet te kunnen en heeft de facilitaire dienst van Sint Jacob het doel vakkundig gedicht.

Sint Jacob begon bijzonder zwak aan de wedstrijd en dat is toch wel verrassend na dat ze de week hiervoor hebben ervaren wat het hun oplevert wanneer ze scherp aan de wedstrijd beginnen. Het werd hierdoor een slordige wedstrijd waarbij het middenveld veel overgeslagen werd en de lange ballen vaak eindigde in de voeten van de tegenstander. Overigens was ook Oldeboorn niet bij machte de bal het werk te laten doen waardoor het algemene spelbeeld niet geheel hoogstaand was. Over en weer waren er kleine kansjes waarbij gezegd mag worden dat het toch vooral Sint Jacob was die wat mooiere kansen creëerde. Zo was er een mooie pass van Waling op Robert maar helaas vond die het zijnet. Daarvoor werd Robert ook al vrijgezet aan de rechterkant maar miste hij precisie om de Sint Jabuursters op voorsprong te brengen. Robert wist de bal ook een aantal keer voor de goal te brengen maar het lukte Sint Jacob niet hier een lucratieve kans van te maken.

Het leek er al met al op dat de eerste helft zou gaan eindigen in een bloedeloze nul – nul. Tot de 43ste minuut toen de bal over verschillende schijven bij Renze uitkwam. Deze beheerste de bal goed en zette Marc vrij voor de goal die met zijn chocolade been beheerst afrondde 1-0. Een goede aanval die van rechts naar links en weer naar rechts ging met een prachtige eindbestemming, zo zien we dat graag op sportpark de Fijfskaar. Sterker nog de schrijver van dit verslag was nog zo druk doende in het omschrijven van deze goal op zijn notitieblokje dat hij nog maar ter nauwer nood de tweede goal mee kon pikken. Deze volgde namelijk al 1 minuut na de eerste goal en wel als volgt: Sjoerd ontvangt de bal en stuurt Robert diep in de hoek. Robert zet deze bal goed voor en Marc wil naar de bal om deze in het doel te schieten. Echter was het een verdediger van Oldeboorn die meer behoefte aan een doelpunt had en daarmee besloot deze maar in eigen doel te schieten. Een hele goede voorzet van Robert die toch in het doel zou eindigen of goed druk zetten van Marc waardoor de verdediger gedwongen werd deze in eigen doel te werken? Ik laat het in het midden maar omdat Robert de corner vlaggen weer naar binnen gaat brengen krijgt hij deze op zijn naam. Hiermee komt hij op 49 doelpunten en kan hij de volgende wedstrijd misschien wel zijn tweede ster bijschrijven. Al weten we nu dus dat hij eigenlijk nog maar op 48 staat en dit hele nieuws wel met een korreltje zout kunnen nemen. Enfin de scheids vond het welletjes en eindigde de eerste helft voor een lekker warm bakje thee.

Als je dan binnen twee minuten op 2-0 voorsprong bent gekomen zullen de meeste trainers zeggen dat je in je organisatie moet blijven en als je de wedstrijd echt in het slot wilt gooien dat je dan in de eerste minuten opzoek moet gaan naar de 3-0. Hoogstwaarschijnlijk heeft Hans ook iets dergelijks gezegd want de Sint Jabuurtsers schoten meteen bij het fluitsignaal uit de startblokken. Dit resulteerde in de 46ste minuut in een vrijetrap vanaf de linkerkant. Waling bracht deze bal strak in het strafschopgebied en daar waar iedereen er aan voorbij liep wist Renze deze vakkundig aan te nemen bij de tweede paal. Door deze aanname was de keeper al uitgespeeld en hoefde Renze de bal alleen nog maar binnen te schieten. In 3 minuten tijd weet Sint Jacob zichzelf dus op een riante 3-0 voorsprong te zetten. Na deze goal daalde het niveau flink van zowel Sint Jacob als Oldeboorn. Laatstgenoemde straalde al een verloren houding uit en was al niet eens meer teleurgesteld toen de 3-0 binnen viel. Sint Jacob nam wat gas terug en begon wat achteruit te lopen, zoals iedereen weet geeft dat de tegenstander de ruimte iets meer aan voetballen toe te komen. Zo kon Oldeboorn toch ook een paar kansjes bijschrijven maar was het Jurjen die de Sint Jabuursters op de been hield. Dit wist hij vol te houden tot de 62ste minuut. In een kluts situatie wist Sint Jacob de bal niet weg te werken en zo kon een aanvaller van Oldeboorn de bal langs Jurjen krijgen.

Met een beetje pech en een paar weken eerder hadden de blauwhemden deze 3-1 voorsprong misschien nog wel weg gegeven maar dit keer niet. Oldeboorn was niet bij machte het Sint Jacob moeilijk te maken en na de tegen goal lieten de Sint jabuursters zien de wedstrijd op karkater uit te kunnen spelen. Zo eindigde de wedstrijd verdient met 3-1 die overigens prima werd geleid door de scheidsrechter. Door deze overwinning klimt Sint Jacob naar de 6de plaats en heeft het goede zaken gedaan omtrent handhaving. Volgende week staat de wedstrijd uit tegen Black Boys op het programma en zullen de toppers er alles aan doen deze overwinning een goed vervolg te geven. Graag wil ik alle supporters die vandaag aanwezig waren bedanken voor hun komst en support en we hopen u spoedig weer terug te zien.