Submenu

SJO DFC JO13-2 – Jacob St. JO13-1

Afgelopen zaterdag was alweer de laatste wedstrijd van JO13-1 (D1 in de oude termen). We stonden op de 3e plek met evenveel punten als de nummer 2, alleen een wedstrijd meer gespeeld. SJO DFC stond in de middenmoot, dus het leek erop dat we zeker kans op winnen hadden. Omdat we als elftal compleet waren, eerst even een teamfoto, die we om privacy redenen aan niemand mogen laten zien.

Vanaf het begin was duidelijk dat het tegen deze ploeg geen gelopen race was. Er waren aanvallen heen en weer, maar over het algemeen was Sint jacob gevaarlijker. Er waren mooie aanvallen over rechts met een voorzetten, maar geen goal. Dan krijgt Roy een mooie pass en komt alleen op de keeper af. De keeper houdt de bal in eerste instantie nog, maar Sicco tikt de rebound er in. 0-1. Dan hadden we nog een mooi schot van Bartosz via de lat over. Ondertussen houdt de verdediging het achter goed dicht. Jort, Sjoerd en Tycho op de backs en Bas en Bartosz in de midden. Gwen, Gertjan en Iris verdelen het mooi in het midden en voorin dus Roy, Stijn, Mette en Sicco. En last but not least, Sven de 1e helft op keep.

We stonden nog steeds 0-1, maar al vrij snel kwam er weer een schot van Gertjan. De keeper had deze, maar de rebound was voor Bartosz. Die haalt snoeihard uit en zo is het 0-2. Dan nog in de laatste seconden van de 1e helft, komt Roy weer alleen op de keeper af. Dit keer stift hij de bal mooi over de keeper 0-3. RUST.

Het zag er goed. Sint Jacob speelde goed. We moesten door wissels wel wat schuiven, maar op zich hoeft dat geen probleem te zijn. Toch is er iets in de 10 minuten rust gebeurd. Er was niets meer over van ons elftal van de 1e helft. Bij veel ballen waren we te laat, er werd niet meer goed gepasst, er werd niet goed gedekt maar dat hoeft allemaal nog niet heel erg te zijn. Ware het niet dat alle stilstaande situaties (bij onze goal in de buurt) van de tegenpartij in onze goal belandden. Er zijn 4 corners ingegaan en 2 vrije trappen vanaf de zijkant van het strafschopgebied. Ja, dat zijn 6 goals! Het werd eerst 1-3, daarna maakte Roy weer een goal en leek de schade mee te vallen. 1-4, maar daarna werd het 2-4, 3-4, 4-4 tot zelfs 6-4. Toen maakte Roy weer een goal en was het weer spannend. 6-5. Helaas werd het toen 7-5 en was de wedstrijd afgelopen.

Een fantastische 1e helft en een mindere 2e helft. Over het algemeen een mooi seizoen gehad met een keurige 3e plaats. Volgend jaar gaat deze ploeg uit elkaar en hebben we in Sint Jacob eindelijk weer eens een C-elftal. Bedankt en succes volgend jaar jongens en meisjes!

 

Coach