Submenu

voorwoordje Op ‘e Slof VV St.Jacob

Zware week voor de VV St.Jacob
 
Zowel het eerst als tweede moesten deze week een inhaal wedstrijd spelen. Het eerste donderdagavond thuis tegen de nummer één Thor uit Lippenhuizen. Voor Thor was het de kampioenswedstrijd, tenminste bij winst. Dat was ook wel aan het aantal supporters te merken, denk dat er ruim honderd supporters uit Lippenhuizen aan de kant stonden, een gezellige boel.
De Bildtkers begonnen gelijk fel en de eerste aanval was dan ook voor de thuisploeg, maar miste net de goal. Hierna een wedstrijd die op het felst van de snede gevoerd werd, de mannen uit St.Jabik wilden niet zonder slag of stoot verliezen. Gevolg een spannende wedstrijd, niet het mooiste voetbal, maar wel spannend. Het was Thor wat na een half uur op nul-één kwam, dat was ook de ruststand. In de tweede helft een zelfde spelbeeld, kansen over en weer, zelfs een onterechte stafschop die magistraal door Jurjen werd gestopt. Toch weer Thor wat via een prachtige actie van Sonson Lyklama nul-twee maakte. Wie dacht dat hiermee het verzet gebroken was, kwam bedrogen uit. In de zeventigste minuut kwam St.Jacob op één-twee via een mooie aanval afgemaakt door Marc. Het bleef spannend tot de achtentachtigste minuut  toen de scheids weer een (onterechte) strafschop aan Thor gaf, wat in één-drie resulteerde. Jammer want we hadden, qua spel, nog kansen op de gelijkmaker. De scheids was duidelijk geen thuisfluiter, een overtreding op een doorgebroken speler van St.Jacob bleef ongestraft. Maar wat geeft het, Thor was een terechte kampioen en St.Jacob daalde van de vijfde naar de zesde plaats. Die zesde plaats hebben ze nog steeds, ondanks het verlies van afgelopen zondag tegen Dronrijp. ook deze wedstrijd werd verloren met drie-één. St.Jacob moet de 27ste nog thuis tegen de nummer twaalf ONB, het zou mooi zijn als we deze laatste wedstrijd winnend afsluiten.
Het tweede moest vrijdag aantreden tegen de nummer één Deinum. Hier ging het in de eerste dertig minuten even mis, Deinum wist toen drie keer te scoren. De rest van de wedstrijd kwamen de St.Jabuursters beter in het spel, scoorden één-drie en wisten Deinum verder van scoren af te houden. Er komt steeds meer voetbal in het tweede, hoop dat ze volgend jaar een beter seizoen draaien. Bij de jeugd ging het deze week ook niet super, met maar twee keer winst en één keer een gelijkspel, hield het niet over. Volgende week nog een mooi vol programma, hoop dat ze dan nog een keer kunnen vlammen. Gelukkig werden er wel een paar mooie wedstrijdverslagen ingeleverd, geniet daar maar weer van
tot de volgende week
 
gr Bertus