Submenu

Terschelling JO13-1 – St.-Jacob JO13-1

Zaterdag 31 maart, begin van het paasweekend, maar niet lekker luilakken. De wekker op 6:30 uur en 7:30 uur vertrekken richting Terschelling. Ondanks alle sombere voorspellingen, was het weer fantastisch. Iets verlaat vertrokken door een te heet ontbijt, waren we toch ruim op tijd voor de sneldienst richting Terschelling. Qua “oppassen” een makkie voor René en Eelco, want bij de sneldienst móet je blijven zitten. Op Terschelling aangekomen, meteen de bus in en om 10.00 uur stipt kon de wedstrijd beginnen.
Helaas had St.-Jacob nog wat last van zeebenen, want binnen no time stond het 2-0 voor Terschelling. Meteen de eerste aanval van Terschelling eindigde in een corner, die ook meteen in de goal belandde. Binnen een paar minuten weer een aanval, waarbij de bal een paar keer half wordt geraakt, zodat iemand van Terschelling uit kan halen en zo is het zomaar 2-0.
De rest van de eerste helft loopt St.-Jacob achter de feiten aan (eigenlijk achter de Terschellingers aan). Terschelling is het meest aan de bal en speelt goed over. Een enkele keer krijgen wij de bal, maar verliezen die meestal na 1 of 2x aanraken. Toch weten we de schade beperkt te houden tot 3-0 in de rust.
Nu was het zo dat Terschelling gewoon beter was, dus heel veel meer dan inzet tonen en doorzetten kun je dan niet doen. Hier is in de rust dan ook op gehamerd.
De tweede helft doet iedereen er een schepje bovenop en weten we beter stand te houden. Uiteindelijk weet Terschelling nog 1x te scoren en krijgt ook St.-Jacob een paar kansen. De eindstand van 4-0 valt mee gezien de kwaliteiten van de tegenstander, dus de tweede helft heeft onze ploeg het goed gedaan.
Na de wedstrijd was er geen tijd om te douchen. De wedstrijd was 11:15 uur afgelopen en 11:30 vertrok de bus al (in het dorp). Kleren aan en lopen dus. Daar staat dan weer tegenover dat we nog ruim 45 minuten hadden voordat de boot vertrok. Het was nog steeds fantastisch weer, dus werd door de meesten kibbeling of patat gehaald. De terugweg van 2 uren is geen probleem voor de D-tjes. Ze vermaken zich prima op zo’n boot. De meeste ‘High-fives’ scoren bij vreemden, tikkertje, over banken klimmen, games spelen of mobieltjes, chillen op de banken, nog meer patat eten, snoep eten, kortom …. een feestje.
Op de kade stonden al een paar chauffeurs te wachten, dus was het avontuur om 14:30 uur weer ten einde. Al met al een leuke dag, zeker voor herhaling vatbaar, alleen nog even de score omdraaien.

Coach