Submenu

FC Birdaard JO11-1 – St.Jacob JO11-1

Na een toeristische route aangekomen in Birdaard is de lucht zwart.

Het is winderig en koud maar voor als nog droog. Omkleden in het mooie complex en vol goede moed het veld op.

Birdaard staat 1 punt op ons achter (5de en 6de) in de competitie en is dit een aan elkaar gewaagde wedstrijd op papier. Brent is er na een periode weer bij en dat is een versterking voor het team.

Piet en Hilde zijn afwezig en daarom hebben we Hugo meegenomen die zijn mannetje staat.

Zodra de scheidrechte fluit voor het begin breekt ook de zwarte lucht open en begint het te regenen. Het is koud ….. erg koud maar wij spelen met de wind in de rug.

Lenneke, Brent en Remko staan in de achterhoede, op het middenveld Hugo en Valentino en Falko in de spit. Thijs begint op de wissel en Lucas verdedigd zoals vertrouwd het doel.

Het spel is aan elkaar gewaagd en iedereen doet uiterst zijn best want verliezen is geen optie. Toch komt Birdaard na een minuut op 10 op 1-0 door een prima geplaatst schot waar Lucas geen antwoord op heeft.

Hierna trekt de wind nog harder aan en begint het nog harder te regelen gecombineerd met hagel. Wij spelen met de wind in de rug maar de bal is moeilijk te controleren op het kunstgras en de harde wind.

Valentino heeft een goede kans na een goede aanval maar de keeper van Birdaard keert zijn schot op goal.

Het gaat over een weer maar de weersomstandigheden maken het vrijwel onmogelijk. Thijs wordt ingezet en we schakelen nog een tandje bij.

Na goed overspel weet Falko aan de linkerkant door te breken en geeft de bal goed voor aan Thijs die de 1-1 binnenschiet dit geeft vertrouwen, alleen wordt het weer nog slechter.

Van beide teams zijn er spelers die zo koud zijn dat ze blij zijn dat de scheidrechter fluit voor de rust. Terug lopend naar de kleedkamer wordt er besloten de wedstrijd af te lassen. Een goed besluit want dit is niet te doen voor de jeugd.

Wij ouders zijn ook doorweekt en er was ook geen paraplu bestand.

De meesten zijn in tenue met de kicks nog aan onder de douche beland en waren opgelucht dat ze niet meer verder hoefden te spelen.

Jammer maar helaas. De ruststand 1-1 wat tevens de eindstand is geworden.

a.s. zaterdag hopelijk onder betere omstandigheden weer een thuis wedstrijd tegen de nummer 4 van de competitie.

Hoit Falko