2017 – Week 44

Op ‘e slof

Eerste VV St.Jacob wint van Nieuweschoot

Afgelopen zondag kwam de nummer laatst, Nieuweschoot, naar het Bildt. Zouden de St.Jabuursters het doelgemiddelde weer wat op kunnen krikken, na de dikke nederlaag tegen Thor?
Jammer genoeg kon ik er deze keer zelf niet bij zijn, maar de eindstand werd uiteindelijk drie-nul. Maar St.Jacob scoorde pas laat, in de 54ste minuut Rense, 88ste Sjoerd en in de 89ste minuut een tweede van Rense.
Een zware bevalling dus, ik hoorde van één van de trouwe supporters dat de uitslag veel hoger had kunnen/moeten zijn. Maar goed met deze drie punten er weer bij staat het elftal wel op de negende plek, mooi in de middenmoot. Het eerste moet volgende week naar Terschelling, de nummer elf, altijd lastig.

Het tweede kreeg LAC Frisia op bezoek en kon eindelijk weer eens spelen. Frisia was echter net een maatje te groot en won met nul-vijf, volgende week moeten ze weer thuis, hoop dat ze dan tegen FVC weer meer geluk hebben.  Totaal werden er elf wedstrijden door St.Jacob gespeeld. Hiervan verloren we er vijf, speelden twee keer gelijk en wonnen er vier. Wat wel opviel is dat het allemaal afgetekende overwinningen waren, de Jo9 won met veertien-nul van Stiens, de Jo11 met elf-nul van VVT, de Jo13 met zeven-nul van Bolsward en het eerste dus met drie-nul. Alleen de Jo 13 heeft een leuk verslag gemaakt, voor de rest kunnen we alleen maar raden hoe het is gegaan.

Tot de volgende keer maar weer.

gr Bertus