Submenu

2017 – Week 42

Op ‘e slof

Eerste pakt thuis drie punten

 
Zondagmiddag moest het eerste thuis aantreden tegen de walden, het elftal dat één plaats boven de St.Jabuursters staat. Een belangrijke pot dus, wie zal er opklimmen naar de middenmoot?
De Bildtkers begonnen sterk, speelden fel en verzorgt voetbal. De walden, de kampioen van vorig jaar, kwam er niet aan te pas. Al na zestien minuten scoorde Waling Westra. Ook Robert Machiela was goed bezig en maakten de twee-nul. Kat in het bakkie leek het wel, maar het werd toch nog spannend. Na de rust kwam de walden in de wedstrijd en zakte het elftal van trainer Hans Rutjens steeds verder weg. De walden rook bloed en kwamen steeds vaker voor het St.Jabuurster doel. Maar door goed keep werk bleef de nul nog lang staan. Dan een aanval van de Wâlden, grensrechter geeft buitenspel, maar de scheids overruled en het wordt twee-nul. Een zeer discutabele goal. Niet alleen de thuisploeg van slag, maar ook het scorebord. De laatste twintig minuten was het dan ook billenknijpen, maar goals bleven gelukkig uit zodat we weer drie punten bij kunnen schrijven. St.Jacob staat nu op een mooie zevende plaats. Volgende week weer een zware dobber, dan moeten we uit tegen Thor, de nummer drie van dit moment.
 
Het tweede kwam niet in actie, wat de reden daarvan is weet ik niet.
Hoe het met de rest van de teams van onze VV St.Jacob  is vergaan is mij niet bekend, aangezien er niemand even een klein verslag heeft gemaakt.
 
tot volgende week maar weer
 
gr Bertus