Submenu

Sint Jabik JO11-1 tegen Ternaard JO11-1

Sint Jabik JO11-1 tegen Ternaard JO11-1. 

Afgelopen zaterdag  9:00 uur was het zover. Onder heerlijke weersomstandigheden de eerste competitie wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Scheidsrechter Jaap fluit de wedstrijd af om stipt 9:00 uur. Het is vrijwel meteen duidelijk dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn.

Sint jabik begint aanvallend met Thijs en Remko in de Spits. En krijgt de meeste kansen alleen worden de kansen voor als nog niet benut. Na 7 minuten is er een corner die wordt genomen door Thijs. Deze komt goed voor de goal en gaat via Falko en een verdediger in de goals. 1-0 voor ons. Hierna is Ternaard wakker en worden beter. Ze komen via een fantastische goal op 1-1 waar onze keeper Piet alleen maar naar kon kijken. Het is 5 minuten later alweer raak voor Ternaard 1-2 en hier blijft het bij door goed verdedigend werk van o.a. Brent, Lenneke, Hilde en Mette. Jaap fluit voor het rust signaal en in de kleedkamer volgt een peptalk door de coaches Michiel en Rick.

De tweede helft gaat van start en je kunt al snel zien dat de krachten van Ternaard weg vloeien. Wij kunnen af en toe een wissel doorvoeren waardoor de jeugd weer wat op adem kan komen. De wedstrijd gaat heen en weer en er worden dan ook grote afstanden afgelegd. Al snel wordt het 2-2 door een solo actie van Thijs. 3 en 4-2 door fantastisch overspel door het gehele team waaruit Sicco kan scooren.

Ternaard wil nog niet opgeven en zetten nog een tandje bij. Het is na ook snel weer gelijk 4-4 ook omdat de posities even worden vergeten. Met nog 5 minuten te gaan willen beide teams nog wel voor de winst gaan. Rick geeft nog eens aan dat iedereen zijn plek moet houden en dat werkt. Met wederom nog een goede aanval gaat de bal na een schot op goal er via de paal en keeper als nog in.

Niet de mooiste maar wel de beslissende goal voor de verdiende winst.

Eindstand 5-4

Jullie hebben als team uitstekend gespeeld. Ga zo door dan gaan jullie een leuk seizoen tegemoet en is het voor als als ouders een genot om langs de lijn te staan!

Hoit van Falko Matthijs