Submenu

St Jacob JO13-1 – SC Berlikum JO13-2

16.09.2017, 10.15 uur begon de bekerwedstrijd thuis tegen SC Berlikum JO13-2.

Berlikum neemt de bal uit. Ze proberen op onze helft te spelen, maar ons team krijgt snel de bal terug. Een paar minuten later scoort Mette al een doelpunt. Berlikum wil het gelijkmaken, maar Tycho, Bartosz en Stijn verdedigen ons doel. Stijn passt de bal naar Roy, die naar het doel loopt. Helaas is het schot mis. Gertjan neemt de corner naar Bartosz. Met zijn hulp scoort Gwen een doelpunt. Snel daarop het volgende doelpunt met mooi spel tussen Sven en Roy. Roy crasht op het doel. De tegenstanders willen op onze helft spelen, maar Bas, Jort en Tycho maken het niet makkelijk voor hun om door te breken. Onze doelman Sicco verdedigt het doel bij een paar aanvallen.

Iris komt in het spel. Met hulp heeft Roy gescoord. Het is 4-0 voor ons. En dan is Roy terug met de bal en een ander doelpunt. Door de vele doelpunten worden we zo enthousiast, dat onze concentratie iets verslapt. Berlikum maakt daar gebruikt van, bereikt ons doel en maakt een doelpunt. Dit motiveert het team om te verder gaan. Met nog meer enthousiasme benaderen de spelers de bal. Iedereen probeert bij het doel te komen. Er wordt mooi overgespeeld. Sjoerd, met hulp van Stijn, krijgt een hele mooie kans, maar helaas ging het mis. Het was een paar centimeter weg van het doel. Sven heeft ook nog een schot. En Stijn schiet, bij een mooie kans, de bal in de handen van de keeper. Op de laatste seconde voor de rust maakt Gwen nog een doelpunt. We eindigen de eerste helft met 6-1.

In de rust wisselen we van keeper. Sven verdedigt ons doel goed. Het team gaat snel naar de helft van de tegenstander. Gertjan neemt de corner en passt naar Iris. Helaas gaat het eerste schot mis, maar Sicco schiet de rebound in en zo hebben we weer een doelpunt. Helaas, de tegenstanders van ons hadden een kans om een ​​doelpunt te scoren. Via een vrije trap ging de bal in het doel. Maar dit tegendoelpunt neemt het enthousiasme van onze spelers niet weg. Gertjan speelt over naar Gwen, die de bal aan Sicco geeft. Mette wachtte in de buurt van het doel en zo is er weer doelpunt voor ons. Ons team blijft maar bezig met het aanvallen van de tegenstander. Als de tegenstander aanvalt, zorgen Jort, Tycho, Stijn en Bartosz ervoor dat de verdediging dicht blijft. Bij een onderschepping door Bartosz ging hij de hele helft over naar de goal van de tegenstander en maakt mooi af. Het is 9-2.

Ons team speelt heel mooi. Spelers geven elkaar de bal. De doelman heeft alle tijd om te ontspannen in de frisse lucht. Het overspel tussen Gwen en Sicco geeft ons weer een ander doelpunt. De bal beweegt voortdurend. Sjoerd speelt over met Bas en Mette. Gertjan gaf de bal naar Gwen, maar Iris komt dichter bij de doelman en gebruikt het om nog een doelpunt te scoren.

Net als we denken dat er niets meer gaat gebeuren, krijgt Roy de bal weer en maakt het perfect af. Als laatste scoort Sicco het dertiende doelpunt, na een mooie pass van Gertjan.

We hebben 13-2 gewonnen. Geweldig applaus dames en heren. We zijn door met de beker en we hopen die natuurlijk te winnen.

Bartosz