Submenu

Franeker SC JO11-7 Jacob St. JO11-2       2 – 4

Zaterdagochtend, veel te vroeg, stonden er weer een stel enthousiastelingen te wachten in St.Jacobiparochie, totdat ze richting Franeker werden gebracht.

Misschien weten jullie hoe de entree van Franeker eruit ziet…. links van die immense sporthal staat een iets kleiner gebouwtje van SC Franeker. Een modern scherm met daarop alle wedstrijden, het veld, de kleedkamer, etc. Wij zaten in kleedkamer SPH8.

Nou zeg, laat die nou vol met rotzooi staan. Nou ja, dan maar in nummer 7, die was tenslotte ook leeg. Rypco ging even koffie halen, maar bleef wel erg lang weg. Ik dus maar even achter hem aan en bleef maar wat verveeld naar het moderne scherm staan kijken. Maar even het veld achterhalen. Huh, wat stond daar nou ?  SPH = sporthal ?  Daarom stond kleedkamer 8 dus vol rotzooi.

Rypco was daar ondertussen ook achter gekomen. Maar ja, verhuizen kan altijd nog. Prio 1 om 8.15 uur is koffie!

Vanuit de kleedkamers in de Trije, stap je zo een andere wereld in (achter de Trije). Er liggen daar allemaal van die mooie velden met van die rubberen balletjes. Wij hadden het idee dat er wat minder waren dan normaal. Misschien hebben ze er voor de zekerheid toch maar wat vanaf gehaald. 

De wedstrijd deden we 8 tegen 8, dus we hadden het als coaches weer gemakkelijk (geen wissels). St.Jacob had vanaf het begin de overhand, dus dat maakte het ook nog relaxed aan de kant. Zonnetje erbij…. Er werd mooi samengespeeld door ons team. Soms iets teveel, want uiteindelijk moet er wel iemand gaan schieten. Maar ja, zoals gezegd… St.Jacob was sterker, dus die goal zou wel vallen. En ja, het was Piet die de 1e bal erin kon schieten. Daarna schoot Bas de tweede er in en Sicco de derde. De tegenpartij kwam eigenlijk niet verder dan de middenlijn. Dan was het alweer onze verdediging die de bal afpakte. Dat waren Stijn, Bas en Lenneke deze wedstrijd. Al waren Bas en Stijn dit keer ook erg veel voorin te vinden. Mette en Guusje stonden in het midden en Piet en Sicco voorin.

De tweede helft was het beeld toch wel iets anders. St.Jacob had nog steeds wel de overhand, maar was ook slordig waardoor er eigenlijk geen bal in ging. Franeker kreeg nu ook zo nu en dan een aanval en die maakten warempel ook nog de 1e goal. Gelukkig stond wist St.Jacob toen ook weer snel te scoren. Sicco schoot op de paal en Piet tikte hem er, na goed doorzetten, toch nog in. Eindstand 2-4 voor St.Jacob!

Coach