Submenu

SINT JACOB E1 – BE QUICK E3

Afgelopen zaterdag  9:00 uur was het eindelijk weer zover. Onder prima weersomstandigheden de eerste competitie wedstrijd thuis na de afgelaste wedstrijd van vorige week.

Jammerlijk hebben Menno en Rienk na een aantal jaren te hebben gespeeld bij het team besloten om te stoppen met voetballen in de winterstop.

Het team bestaat dit jaar nog uit:

Brent-Falko-Lucas-Matti- Remko-Sem-Thijs

Er stonden nog een aantal leeftijd/klasgenoten langs de zijlijn het team aan te moedigen. 

Als jullie het leuk vinden mogen jullie altijd een keer een proeftraining bijwonen.

Hierdoor hadden we Guusje (E2) en Hugo (F1) erbij om zo toch genoeg spelers te hebben. Sem was namelijk ook ziek en dus afwezig.

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen begon erg afwachtend en tam van onze kant. We spelen dit jaar 4de klasse. De wijzigingen in het team hadden grote invloed op de posities van de pupillen. De eerste helft hadden we dan ook alleen maar oog voor de goal van de tegenstander en werd er vergeten te verdedigen. 

We kwamen dan ook al snel achter met 0-3 

Dankzij onze uitstekende keeper Lucas was het maar 0-3.

Zelf nog wel een aantal kansjes gecreëerd, maar het mocht niet zo zijn. Steeds was de tegenstander ons een stap voor.

In de rust een glaasje limonade en eventjes op adem komen. De eerste helft had een bak energie gekost. We kunnen veel beter dan we hadden laten zien in de eerste helft. Duidelijke afspraak gemaakt wie waar staat en dat had iets resultaat in de tweede helft.

Het team ging met volle moed de tweede helft van start.

Guusje deed het erg goed en ook Hugo zijn inzet was prima en onvermoeibaar.

Falko had nog een goede kans maar het mocht niet zo zijn. Brent had nog een vrijetrap, maar ook deze ging recht op de keeper af.

Thijs en Remko probeerden nog van alles maar het lukte allemaal net niet. Het ontbrak ook een beetje aan geluk. Ik kan me geen wedstrijd herinneren waarin we geen doelpunt hebben gemaakt op het veld maar je voelde aan alles dat het niet ging lukken vandaag.

Matti als laatste man de tweede helft had resultaat, de tegenstander wist namelijk de tweede helft ook niet meer te scoren. We hebben dan ook alleen maar de eerste helft verloren.

Lucas had nog een paar fantastische reddingen en was de eindstand zoals we de rust ingingen 0-3.

Volgende week opnieuw van start en zullen we zien of we dan uit in Driezum de 3 punten mee naar huis kunnen nemen.

Hoit Falko