Submenu

We binne weer los op ,, de Fijfskaar’’

Het eerste van de  VV St.Jacob kwam sterkt uit de startblokken, aan het begin van de tweede ronde van de competitie. Zondag om twaalf uur was de aftrap van het eerste tegen AVV van Terschelling.

Een beetje bewolkt, een koude wind, kortom het spel moest de warmte geven. De eerste helft zagen we een aanvallend St.Jacob, veel acties en voorzetten, maar geen echte schoten op het Terschellinger  goal. Het middenveld van de Bildtkers sloot in mijn ogen niet genoeg aan bij de aanval. Toch lukte het St.Jacob om in de vijfenveertigste minuut op voor sprong te komen, door middel van een penalty. Zo gingen we dus, met een terechte, één-nul de rust in. Na de rust speelde de thuisploeg een stuk beter, AVV kwam er niet meer aan te pas. Toch waren het de eilanders die de score in de tweede helft openden. Een lange trap, nog van voor de middenlijn, kwam goed aan bij de spits van Terschelling, één-één. Maar zoals reeds gemeld waren de St.Jabuursters een klasse beter. Binnen tien minuten stond de thuisploeg al weer voor, de eindstand werd uiteindelijk vier-één. Weer drie belangrijke punten voor St.Jacob wat daarmee voorlopig op de derde plaats staat. Houtigehage, wat dit weekend niet speelde, zijn ze voorbij, ook qua doelgemiddelde. Ook het tweede speelde zondag thuis, zij moesten aantreden tegen Trynwalden. Na een moeizame start in de eerste helft, lijkt het daar nu ook beter te gaan. De uitslag werd twee-twee, eindelijk weer een puntje.

Verder kan ik jullie nog vertellen dat de beide zaalvoetbal ploegjes van onze D1, zaalkampioen zijn geworden. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst zeggen ze. Dus dat zit wel goed in ons mooie, nu nog, Bildtse dorp.

Volgende week moet het eerste uit tegen Deinum, kom langs en moedig de mannen aan, ze kunnen de steun aan de kant goed gebruiken, op naar de tweede plaats.

 

Tot volgende week

 

Gr Bertus