Submenu

Jeugdfutsal NWF D’s St. Jabik zeer geslaagd

 

Zoals gebruikelijk wordt er in de winterperiode in zaal gevoetbald onder de vlag van Jeugdfutsal Noordwest Friesland. Dit zijn korte wedstrijden van een dikke 10 minuten in een poule syteem van 6 teams. Vanwege het kleien aantal spelers wat in een zaalteam in het veld staat waren de D-pupillen opgedeeld in twee teams zodat een ieder maximaal aan spelen toe kwam. Team 1 bestond uit de laatste jaars en team 2 uit de eerste jaars. Onze keeper Wesley had geluk, hij mocht bij beide teams aantreden.

 

Team 1 had op de eerste zaterdag goede zaken gedaan, er werd 3 keer gewonnen en 2 keer gelijk gespeeld. Dat dit een aan elkaar gewaagde poule was bleek wel uit de kleine onderlinge verschillen, veel gelijke spelen met name. Afgelopen zaterdag was het de 2de en laatste keer en mochten we nogmaals aantreden dezelfde ploegen. St. Jacob 1 begon met een gelijkspel en hierna volgende 2 keer winst. Hierna volgde de kraker tegen Ouwe Syl, deze ploeg kon bij winst boven ons komen. In een spannende strijd werd er door St. Jacob 1 aan het langste eind getrokken en kon ons de eerste plaats eigenlijk niet meer ontgaan. De laatste twee wedstrijden werden ook gewonnen en de beker was binnen.

 

Ons 2de team stond op een 3de plaats na één zaterdag voetballen, het was Tzummarum wat hier de lakens uitdeelde en fier bovenaan stond. De middag werd begonnen met een gelijk spel tegen het Minnertsga, zij stonden op doelsaldo tweede in de poule. St. Jacob 2 kwam op voorsprong maar onze buren wisten met een uitgekiende aanval de gelijkmaker te maken. Hierna volgde de kraker tegen Tzummarum, deze ploeg had nog niet verloren. De dames en heren speelden de wedstrijd van hun leven en rolden Tzummarum met maar liefst met 3-1 op en dan te bedenken dat hun keeper slecht tot dan toe maar 1 keer gepasseerd was. St. Jacob 2 had de smaak te pakken en zette de ene na de andere tegenstander aan de kant en koploper Tzummarum bleef punten verspelen. St. Jacob 2 had het geluk dat zij de laatste wedstrijd in de poule mochten spelen, bij winst hadden ook zij de beker. Daar de leider de nodige stress had was er bij de voetballers niks te bespeuren. Het werd een gala voorstelling van deze Sint Jabuurster talenten. De ene goal nog mooier dan de andere, er werd afgesloten met een 5-1 overwinning en ook hier de beker mee naar St. Jabik.

 

                                                                                                                                                                            Traav