Submenu

St Annaparochie JO9-4 – St. Jacob JO9-1G

Toen de dames en heren van St. Jabik hun klaar maakten voor de wedstrijd regende het nog.

Het leek er op dat het een troosteloze dag zou gaan worden. Maar dat maakte de bikkels van St. Jabik niets uit.

Eenmaal aangekomen op De Waaie was het ook droog en lag het vers gemaaide voetbalveld al op hun te wachten.

Folkert was dit keer de aanvoerder en nam deze taak ook zeer serieus. Na een hand aan de scheidsrechter kon het spel beginnen. St. Anna was gelijk wakker en nam de bal dan ook mee naar de helft van St. Jabik. Binnen enkele ogenblikken kwam dan ook het eerste schot richting het doel van Tijn, naast. St. Jabik staat nu op scherp en neemt de bal over en gaat richting het speelveld van St. Anna. Maar St. Anna grijpt in en pakt de bal af. Maar daar was snelle Melle weer…. Hij weet de bal te ontfutselen en neemt hem mee van achter uit het veld. Denkt ondertussen nog even na over wat voor coole move hij eens zal uitvoeren en schopt richting doel. Net niet hard genoeg en de keeper van St. Anna weet hem te stoppen. Maar die coole move van Melle… die lukte.

St Anna gaat weer vol aan de bak. Wederom gaan ze weer op Tijn af, die al klaar staat in zijn doel. Maar St. Anna schiet op de paal. St Anna gaat door, en ze weten nogmaals door de verdediging van Gosse en Chris te komen. Tijn staat klaar, maar deze bal was te snel en ging er in. 1-0 voor St. Anna. St. Jabik baalt maar weet zich te vermannen en gaan er weer tegen aan. Lisa krijgt een prachtige kans maar schiet precies in de handen van de keeper. Dan krijgt Vera de bal, zij wrot zich door de verdediging en schiet op doel. Hij is raak !!! 1-1.  En zo gaan ze de rust in. Even bijkomen met een glaasje limonade en een peptalk van beide coaches. Onder het mom “vreet die bal op” gaan ze dan ook weer het veld op.

De 2e helft is wederom weer ontzettend spannend en de ouders van de spelers schreeuwen dan ook bijna de longen uit hun lijf om hun favorieten naar voren te brullen. St. Anna red het om er 2-1 van te maken. Maar Hugo blijft proberen. En uit eindelijk wordt het 2-2 en even later wordt het 2-3. Maar de tijd is nog niet om en het is lastig om de voorsprong te behouden. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagt en ondanks de knappe verdediging krijgt St. Anna de kans en scoort de gelijkmaker 3-3. De scheids kijkt op de klok en fluit af. St. Jabik kan met een goed gevoel naar huis ze staan nog steeds 2e in het klassement. —Een toeschouwer