Submenu

Einde bekeravontuur St. Jacob D1

Einde bekeravontuur St. Jacob D1

Op het vroege tijdstip waren er al veel ouders present om mee te gaan naar de bekerwedstrijd tegen De Walde uit Oudega (Fryske Marren). We hadden ons weten te plaatsen bij de laatste acht van de drie Noordelijke provincies en moesten vandaag aantreden voor een plek in de halve finale. Doordeweeks was er nog een oefenwedstrijd geregeld om onder andere de kater die we tegen Wykels Hallum hadden opgelopen van ons af te spelen.

Bij het betreden van het veld viel meteen op dat dit team behoorlijk uit de kluiten was gewassen, het waren nog geen Wesley ’s maar het formaat Sybren Jan kwam wel erg veel voor. Gelukkig lieten we ons niet intimideren door de grote heren uit Oudega en begonnen we goed aan de wedstrijd. Het was echter Oudega wat veel druk zette met hun sterke en snelle voorhoede. De verdediging zocht veelal met de lange bal de spitsen en zij moesten het daarna afmaken. St. Jacob kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en begon meer en meer van zich af te bijten. Met combinatie voetbal probeerden we onder de druk vandaan te komen en onze spitsen te bereiken. Na een kwartier voetballen en wat spelde prikjes te hebben uitgedeeld is het de hard werkende Sake die doorbreekt, een speler van De Walde trekt direct aan de noodrem en haalt de doorgebroken Sake onderuit. De speler van De Walde heeft geluk en mag blijven staan, het is Verry die achter de bal plaats neemt. De bal ligt op een meter of 18 van de goal op een mooie plek, Verry haalt hard uit maar ziet zijn bal over de goal heen vliegen. De Walde doet er een tandje bij en ziet een afstandsschot via de buitenkant van de paal naast de goal verdwijnen. Vlak hierna moet Wesley gestrekt naar de hoek om de bal uit de goal te tikken. Net nadat het offensief van De Walde weer is gaan liggen krijgt St. Jacob de bal terug van haar tegenstander omdat zij de bal keurig buiten de lijnen hadden gespeeld voor het verzorgen van een speler. De bal wordt rond gespeeld in de verdediging en dan gaat het gruwelijk mis, de bal wordt knullig verspeeld en de spits loopt zo door op onze keeper en schiet de bal behendig langs hem heen. Niet veel later fluit de scheidsrechter voor de rust.

Na de rust pakken we de draad direct weer op, St. Jacob gooit veel vechtlust in de strijd om toch die gelijkmaker te kunnen maken. Roy is een positie opgeschoven zodat we meer druk kunnen zetten en hopelijk hiermee ons voordeel kunnen doen. De tegenstander heeft even nodig om dit te ontregelen en schopt Roy behoorlijk hard onderuit op de rand van de zestien. De scheidsrechter past echter de voordeelregel toe, helaas raken we de bal direct weer kwijt en is deze kans verkeken. Gelukkig weten we Roy weer op te lappen en kan hij verder. Na een kwartier spelen is er een goal van De Walde maar deze wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Met nog tien minuten op de klok wordt het roer omgegooid en gaan we alles of niks spelen. Onze laatste man schuift door naar voren en de verdedigers staan 1-op-1 achterin. Nog één keer gooit St. Jacob de beuk er in en wordt alles in het werk gesteld om die gelijkmaker te forceren. Helaas levert het geen hele grote kansen op, de verdedigers van De Walde roeien werkelijk elke bal zo ver mogelijk weg naar voren of over de zijlijn. De scheidsrechter telt gelukkig wel de nodige tijd bij maar ook in die extra minuten is het ons niet gegund. Nadat er weer een roei naar voren is gegeven staat De Walde voorin met een man meer. Zij schieten op de goal, deze wordt door Wesley gekeerd maar hij kan de bal niet klem pakken. De spits is er als de kippen bij en tikt de 2-0 binnen en velt het vonnis over St. Jacob. In de resterende minuten speelt De Walde het vakkundig uit en weten zij hiermee de laatste vier in de beker te bereiken.