Submenu

18-03 Sint Jacob D1 – Wykels Hallum

Sint Jacob D1 geeft niet thuis tegen Wykels Hallum.

Zaterdag vroeg in de ochtend moesten we naar Hallum om daar tegen de plaatselijke trots te voetballen. Deze tegenstander had ons in het najaar de grootste nederlaag bezorgd, St. Jacob werd met 1-3 verslagen op eigen veld door deze ploeg.

Na de warming-up kon er direct worden gestart op het afgelegen en drassige veld, waarschijnlijk problemen met de drainage zorgde ervoor dat het een zwaar en moeilijk te bespelen veld was.

Beide ploegen beginnen nog fel aan de wedstrijd maar langzamerhand krijgt Hallum de overhand en wordt St. Jacob onder druk gezet. Met name de beweeglijke mid-mid en de makkelijk scorende spits van Hallum zijn een ware plaag voor de Sint Jabuurster defensie. Wesley kan een paar keer de eerste goal voorkomen maar uiteindelijk valt hij toch. De spits van Hallum speelt zich makkelijk vrij en weet 1-op-1 met onze keeper de bal keurig in de goal te werken. Na deze goal wordt het spel van onze heren en dame steeds slechter, veel te makkelijk balverlies en een aantal spel(st)ers die gewoon niet thuis geven. Hallum maakt hier dankbaar gebruik van en scoort voor de rust de 2-0.

In de rust moet een donderspeech voor de slappe instelling voor het nodige vuurwerk zorgen in de tweede helft. Dit wordt echter direct de grond in geboord. Vrijwel direct vanuit de aftrap wordt de 3-0 gescoord. St. Jacob probeert het nog wel maar het is vrij duidelijk, het gaat deze dag niet lukken. Het zijn vooral Roy en Sake die zich een slag in de rondte werken om toch nog een goaltje mee te pikken, maar ok dit mag niet baten. Wesley heeft deze competitie nog nooit zoveel schoten op zijn goal gehad, gelukkig weet hij de nodige ballen te keren maar ook hij kan niet voorkomen dat de tegenstander uitloopt naar 5-0. Al met al een terechte nederlaag die hopelijk onze heren en dames wakker heeft geschut. Aankomende zaterdag de belangrijke bekerwedstrijd tegen De Walde, hier zal zeker uit een ander vaatje moeten worden getapt anders volgt er mogelijk nog zo’n afstraffing.