Submenu

VIOD D1 – St Jacob D1

Sint Jacob D1 stoot VIOD D1 uit de Noordelijke KNVB beker.

Afgelopen weekend stond de belangrijkste wedstrijd (tot nu toe) van het seizoen op het programma. De D1 van V.V. St. Jacob moest aantreden tegen VIOD D1 uit Driezum voor de Noordelijke KNVB beker. Wij hadden er al op gerekend dat wij pas na de winterstop weer moesten aantreden, maar de KNVB had nog de vierde bekerronde staan voor dit jaar. Winst zou betekenen dat we ons bij de beste 10 (!) ploegen van de drie Noordelijke provincies zouden scharen.

Met maar liefst 12 auto’s werd de reis naar Driezum ingezet, tel daar de toeschouwers bij die later nog zouden volgen en je kwam al op een stuk of 20 auto’s met spelers en toeschouwers die bij deze wedstrijd aanwezig waren. Een geweldige steun voor onze jonge voetballers.

Uiteraard hadden wij het nodige speurwerk weer gedaan naar onze tegenstander. Zij waren kampioen geworden in dezelfde klasse, echter in een andere regio, als waar wij in uitkomen. Een tegenstander van fo
maat die nog geen nederlaag had geleden dit seizoen.  

De basisformatie bestond deze keer uit; doelman Wesley, Verry, Sybren Jan, Arjan en Roy als verdedigers. Hidde, Gwen, Nick en Bas gingen van start op het middenveld en Sake en Dennis waren onze spitsen. Bartoz, Sven en Sjoerd begonnen op de bank.

Het is direct St. Jacob wat vanaf het begin druk zet en fel de duels aangaat. Dit resulteert binnen 2 minuten in een mooie kans voor Nick. Hij wordt aangespeeld door Gwen en schiet de bal richting de kruising, het is echter de keeper van VIOD die de bal keurig uit de lucht plukt en de kans verijdelt. In de daarop volgende aanval is het Dennis die de turbo er weer eens op zet, ons klein sprintkanon zet het op een lopen en bediend spits Sake op maat. Die haalt uit op de rand van de zestien meter en ziet zijn schot naast de goal verdwijnen. VIOD is overrompelt door de dadendrang van St. Jacob en weet niet goed met deze druk om te gaan. Een doelpunt hangt in de lucht en die komt er ook. Het is Nick die een corner voor de goal slingert en het is Sake die bij de tweede paal zeer beheerst en rustig de bal in de goal tikt. Binnen tien minuten staat St. Jacob op een 0-1 voorsprong. Na deze goal neemt St. Jacob wat gas terug en geeft onze tegenstander hiermee de kans om in de wedstrijd te komen. VIOD begint wat te combineren en weten hun linksvoor beter te bereiken. Dat hier het gevaar van moest komen deze ochtend was wel duidelijk. Gelukkig hebben wij voor dit soort tegenstanders Roy, hij had de lastige taak om deze aanvaller onschadelijk te maken en wist dit wederom weer uitstekend uit te voeren. Het spel golft op en neer waarbij de lange bal veelvuldig wordt gehanteerd, dit tot ongenoegen van beiden trainers. Van echt verzorgd spel is niet meer sprake, achterin is het Verry die alles echter degelijk weg weet te werken. Toch komt er één gevaarlijke goede voor VIOD. De gevaarlijke linksbuiten wordt de diepte ingestuurd en komt één op één met Wesley te staan. Hij schuift de bal langs Wesley en die weet de bal nog met de vingertoppen te schampen en hij ziet de bal tergend langzaam de goal in rollen. Op dat moment fluit de scheidsrechter voor buitenspel en wordt de goal afgekeurd. Vlak voor de rust zijn het de gebroeders Vis die nog een mooie kans creëren. De heren zien alleen hun mooi opgezette één-twee naast de goal belandden.

In de rust wordt er op gehamerd om zelf het initiatief te nemen en zo snel mogelijk een tweede goal te maken. Na een lekkere beker limonade kon er worden begonnen aan de tweede helft.

St. Jacob begint meteen weer zoals in de eerste helft werd begonnen. Fel in het duel en goed combinerend zoeken naar de juiste voortzetting. Na drie minuten resulteert dit in een corner, deze komt bij Verry en die haalt vervolgens uit van een meter of twintig. De keeper van VIOD slaat de hoge bal uit de goal en daar verschijnt Sjoerd als een duvel uit een doosje en tikt de bal zo in de goal. Hiermee hebben we de door ons zo gewenste tweede goal heel snel te pakken. Echter nu is het St. Jacob wat de wedstrijd dicteert, VIOD komt er amper meer uit. Allen via een aanval over de flank worden ze nog een keer gevaarlijk, de bal komt echter niet in de buurt van Wesley. St. Jacob heeft nog veel kansen op de 0-3. Eerst is het Arjan die zijn afstandsschot naast de goal ziet verdwijnen. Ook Nick heeft nog een schroeier in petto. De keeper laat de bal door zijn handen gaan en ziet de bal tegen de paal aankomen en zo komt de bal ook weer in zijn handen terecht. Geluk voor VIOD en pech voor St. Jacob. De laatste echte kans is voor Sjoerd. Hij wordt aangespeeld door Hidde en schiet de bal rakelings naast tot opluchting van de keeper. Vlak na deze kans fluit de goed leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Wederom een keurig resultaat voor de dames en heren en een plaats veilig gesteld bij de laatste 10 ploegen van de drie Noordelijke provincies. Hiermee zijn we nog maar één wedstrijd verwijderd van de finaledag. In het voorjaar zal de laatste voorronde wedstrijd worden gespeeld, hopelijk kunnen we dan weer zoveel trouwe supporters verwelkomen.

Nu eerst de zaal in, door de vereniging is er een grote sporthal afgehuurd voor een aantal avonden zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de zaalcompetitie.