Submenu

Sint Jacob D1 behoudt ongeslagen status in de beker en schaart zich bij de laatste 20 teams in de Noordelijke beker

Afgelopen weekend was het weer tijd voor een bekerwedstrijd, ditmaal was de tegenstander Harlingen D2. In de poulefase waren we nog op bezoek geweest bij de D3 uit Harlingen, dit was destijds een walk-over voor onze dames en heren. Echter de D2 uit Harlingen staat hoog aangeschreven, dit jaar nog ongeslagen in de beker en in de competitie. Voeg daarbij dat ze onze koploper in de competitie aan de zegekar hebben gebonden en je hebt de ingrediënten voor een prachtige en gelijkwaardige wedstrijd.

 

Coach Denny had zijn spionnen weer op pad gestuurd en op hun aangeven wat wijzigingen in de opstelling aangebracht. Gezien het forse doelsaldo van onze gasten werd de verdediging versterkt door onze rechterspits Roy. Hij mocht met zijn snelheid en fysiek de spitsten van Harlingen onschadelijk maken. Verry en Sybren Jan vormden het centrum en Arjan zakt een linie, ten opzichte van zijn gebruikelijke positie, naar de linksachter. img-20161119-wa0002Op de goal hadden we uiteraard onze “reus” Wesley. Hidde mocht het verdedigende aspect op het middenveld oppakken samen met Gwen en Bas, Nick werd de man die de lijnen ging uitzetten en Dennis (Bergkamp) en Sake waren de spitsen. Bartoz, Sjoerd en Sven mochten in het begin samen met Denny de coaching verzorgen. Grensrechter Rutmer was hersteld van zijn zweepslag en kon gelukkig weer vlaggen. Speelster Iris had zichzelf getrakteerd op een lekker weekendje Ameland en kon hierdoor niet aanwezig zijn.

 

De redelijke straffe koude wind zorgde er voor dat Sint Jacob de eerste helft licht in het voordeel was, de spelertjes moesten toch even wennen aan de kou. Ondanks de vele regen lag het Sint Jabuurster sportcomplex er voortreffelijk bij, consul Germ Steensma had in de vroege ochtend het veld geïnspecteerd en terecht goedgekeurd. In het begin is het vooral aftasten van beide kanten en kijken waar de gevaren loeren op deze ochtend. Langzamerhand krijgt St. Jacob een licht overwicht en beginnen er kleine kansjes te komen. Na een klein kwartier komt de eerste echte grote kans, Nick stuurt Sake weg over de linkervleugel en die kapt vervolgens op de rand van de zestienmeter de verdediger uit en schiet hard op de goal. De bal vliegt helaas rakelings over de deklat. Dan wordt het tijd om te wisselen en op het moment dat Sjoerd het veld moet betreden blijkt hij zo hard te hebben ingelopen dat zijn zool er voor de helft af ligt. Gelukkig heeft “Mac Gyver” Marcel de nodige tape mee en weet hij de schoen van Sjoerd om te toveren tot bijna nieuw. In de tussentijd heeft St. Jacob drie grote kansen om op voorsprong te komen. Dennis ziet zijn schot via een speler van Harlingen naast de goal belandden en Nick zijn corner draait net voor de goal langs. De derde kans is mij even ontschoten vanwege het tapen van Sjoerd zijn schoen in de box. Na deze mogelijkheden is het Harlingen wat uit haar schulp kruipt en het initiatief langzaam overneemt. Het levert onze gasten geen grote kansen op waardoor de rust met de wel bekende brilstand wordt bereikt.

 

In de rust zijn er weer de nodige wissels en mag Sjoerd eindelijk aantreden in het veld. Denny hamert erop dat er kansen liggen om de volgende ronde te bereiken en dat we goed geconcentreerd aan de tweede helft moeten beginnen. 

 

Sint Jacob pakt gelukkig direct het initiatief weer op en gaat weer vol voor de aanval. Harlingen beschikt over een solide defensie waar wij niet makkelijk doorheen komen. Toch is het Nick die een opening vindt en Sake de diepte instuurt. Sake passeert zijn directe tegenstander en loopt op de keeper af die hij verschalkt met een trap in de korte hoek. Eindelijk staat de verdiende 1-0 op het scorebord. Na deze goal doet Harlingen er een schepje bovenop en gaat ook vol op de aanval spelen. Dit resulteert na tien minuten in een grote kans. De spits van Harlingen wordt vrijgespeeld op de rand van de zestienmeter, echter onze keeper Wesley blokt het schot fantastisch door tijdig te reageren op de vrijstaande speler. Niet veel later is het Sjoerd die Sake weer op avontuur stuurt, helaas raakt Sake de bal niet goed en weet de keeper de bal makkelijk op te rapen. Een corner van Harlingen wordt door Wesley weggewerkt waardoor dit gevaar ook weer is geweken. Harlingen zet aan voor zijn laatste slotoffensief, een gelijkmaker betekent in ieder geval penalty’s zie je Harlingen denken. De druk wordt steeds groter en de verdedigers moeten alle zeilen bijzetten om Harlingen uit de buurt van de goal te houden. De niet fit gestarte laatste man Verry, hij had zijn knie verdraaid met sporten op school, moet door Denny worden opgelapt om het einde van de wedstrijd te halen. Met veel kunst en vliegwerk en goed verdedigen worden de Harlinger Seunen keer op keer tegen gehouden en weet St. Jacob wederom de nul te houden.

 

Uiteindelijk fluit de goed leidende scheidsrechter Marcel Keizer voor het einde van de wedstrijd en zijn we weer een ronde verder. Dit betekend dat we inmiddels bij de laatste 20 clubs zitten van de drie Noordelijke provincies en dat is een dik verdiende pluim voor de hele ploeg. Zodra de volgende tegenstander en wedstrijddatum bekend is zullen wij u dat uiteraard laten weten en hopen we weer op net zoveel supporters als vandaag.

           Traav