Submenu

Bekerwedstrijd V.V. Oosterlittens D2  vs.  V.V. St. Jacob D1

St. Jacob D1 wederom oppermachtig in de beker met dank aan ‘grote’ man Dennis Vis.

Afgelopen weekend een keer geen competitievoetbal maar een bekerwedstrijd. In de poulefase waren de dames en heren redelijk makkelijk doorgekomen, het leuke van een bekerwedstrijd is dat naarmate je verder in het toernooi komt de tegenstander ook sterker wordt.

Deze vroege ochtend stonden we al om half negen in Oosterlittens. Na een warming-up en een peptalk van trainer/coach Denny kon er om 9.00 uur aan de wedstrijd begonnen worden. Helaas waren Arjan en Sven ziek thuis gebleven, gelukkig beschikken we over een brede selectie van 15 dames en heren en kon dit verlies opgevangen worden. Ook onze grensrechter Rutmer was weer van de partij, ook met hem gaat het elke week beter. Dankzij enkele fysieke trainingen waaronder een boot camp staat hij steeds scherper en afgetrainder aan de zijlijn.

St. Jacob begint in de volgende samenstelling aan de wedstrijd. Wesley op de goal, Verry, Sybren Jan, Bartoz en Bas achterin. Nick, Hidde en Gwen op het middenveld. Sjoerd en Sake voorin met vlak daarachter Iris. Roy en Dennis namen plaats op de bank bij Denny en Marcel.

Het is St. Jacob wat direct vanaf het begin haar intenties duidelijk maakt, veel druk naar voren en zo snel mogelijk proberen te scoren. Denny had zoals gebruikelijk zijn huiswerk goed gedaan en het nodige over onze tegenstander uitgezocht. Oosterlittens speelt op hetzelfde niveau als St. Jacob en stond ietsje lager op de ranglijst. Mooie ingrediënten voor een leuke pot voetbal zou je verwachten. Het snel onder druk zetten heeft vrij vlot resultaat, Nick ziet zijn eerste afstandschot net over de goal vliegen. Even later is het goed doorjagen van Sjoerd die vervolgens Sake vrij voor de goal zet. Die heeft echter nog even ruzie met de juiste richting en schiet net naast. Ook Oosterlittens komt er een keer gevaarlijk uit, de bal wordt achter de verdediging van St. Jacob neergelegd en de spits van onze gastheer snelt op Wesley af. De spitst speelt de bal echter net te ver voor zich uit en Wesley weet op het juiste moment de bal simpel te onderscheppen en hiermee het gevaar de kop in te drukken. Met een snelle spelhervatting is het St. Jacob wat direct de aanval weer zoekt. Wesley trapt uit op Nick en die versnelt op het juiste moment en weet over de linkerflank uit te breken. Hij geeft de bal strak voor op Sake en die weet met een beheerst tikje de goal te vinden en schiet St. Jacob op voorsprong. Hierna komen er legio kansen voor St. Jacob, een hard schot van Nick wordt uitstekend gekeerd door de keeper van Oosterlittens. Ook een uitbraak van Roy wordt door deze keeper tot een corner verwerkt. Uiteindelijk raken we de tel kwijt, het is of de keeper lijm aan zijn handschoenen heeft, werkelijk alle balen worden gekeerd. Nadat St. Jacob is uitgeraasd is het Oosterlittens dat zelf een goede kans krijgt, het zal je gebeuren, zelf niet kunnen scoren en dan vlak voor rust het deksel op je neus krijgen. Gelukkig heeft onze stopper Sybren Jan het centrum van de verdediging goed onder controle en weten hij ook dit gevaar onschadelijk te maken. Roy en Dennis weten voor het nodige gevaar te zorgen met hun snelheid en schoten. In de laatste aanval is het Nick die broer Dennis op maat aanspeelt en die schuift de bal behendig langs de keeper en zo gaan we met een 0-2 voorsprong de rust in.

In de rust wordt aangegeven dat er zo snel mogelijk meer goals moeten worden gemaakt om zo Oosterlittens geen kans meer te geven terug te komen in de wedstrijd. Gezien het grote aantal gemiste kansen in de eerste helft moet dit goed te doen zijn.

Na de rust hetzelfde beeld als in de eerste helft, St. Jacob voornamelijk op de helft van Oosterlittens, toch duurt het nog een dikke vijf minuten voordat St. Jacob echt los komt, met onze pijlsnelle spits Dennis in een hoofdrol. Dennis is nog maar tweedejaar E maar weet zich, ondanks zijn geringe lengte, prima staande te houden tussen de grote kerels van de D’s. Het begint met een mooie pass van Bartoz op Dennis, Dennis draait zich vrij en schiet de bal onhoudbaar over de grond in de verre hoek. Tien minuten later krijgt hij een bal van Gwen die hij snoeihard in het dak van de goal jaagt en hiermee de derde van de ochtend aantekent en de vijfde voor St. Jacob. Na deze goal is het Verry die opstoomt vanuit de achterhoede en met een kanonskogel de keeper van Oosterlittens weet te verrassen. Even later is het diezelfde Verry die Dennis in scoringspositie brengt en die weet hier wel raad mee, wederom een bekeken schot over de grond en nummer vier van Dennis ligt in het net. Grote broer Nick kan natuurlijk niet achterblijven en zet aan voor een rush, die vervolgens eindigt bij de keeper van de tegenstander. Deze geeft hij met een bekeken schot over de grond het nakijken. Het slotakkoord is voor de man van de wedstrijd, Dennis verschalkt de keeper met een mooie boogbal en brengt de eindscore op 0-8. Al met al een mooi resultaat en wederom een ronde verder in de beker.                                                                                                                                                                            Traav