Submenu

St. Jacob D1 – SC Franeker D3

Afgelopen zaterdag stond voor de D1 van St Jacob de thuiswedstrijd tegen Sc Franeker op het programma. Vorige week werd er nog simpel gewonnen van Berlikum met 19-0,maar het zou vandaag wel eens wat moeilijker kunnen worden aangezien Franeker maar 1 punt minder heeft dan St Jacob.
Om 10.15 begon de wedstrijd en het was vanaf het begin duidelijk dat St Jacob de baas was op eigen veld,met een 4-3-3 opstelling konden we veel druk houden op de helft van de Franekers,de tegenstander kon daardoor wel  een paar keer gevaarlijk er uit breken maar met een ijzersterke verdediging bestaande uit Bas,Bartoz Sybren Jan en slot op de deur Verry kwamen daar geen gevaarlijke kansen uit voort.
De St. Jabuursters hielden druk op Franeker maar kreeg de bal maar niet tussen de palen,meerdere kansen gingen naast,over of bij de keeper in de handen,maar dan toch 5 min voor rust de bevrijdende 1-0,Sake breekt gevaarlijk door over de linkerflank,speelt 2 man om en geeft hem voor,daar stond onze dekselse A Marra,die bedenkt zich geen seconde en veegt de bal met buitenkant links in het dak van de goal.
Tijdens de rust werd dan ook duidelijk aangegeven om vooruit te blijven verdedigen zodat de kansen vanzelf weer komen,en proberen om snel de 2-0 te maken zodat de moet bij de tegenstander in hun schoenen zal zakken. St. Jacob begon weer vel en had de opdracht goed begrepen, het was dan ook Nick die net na rust met een mooi schot vanaf de 16 de thuisclub op een 2-0 voorsprong zette,10 min later was het Franeker die een corner kreeg waar door ze met veel lengte gevaarlijk konden worden,Iris dacht daar anders over,die haalde verwoestend uit om de bal weg te werken maar raakte hiermee ook haar tegenstander,scheidsrechter Jippe liet doorspelen en St. Jacob brak met een counter uit,via links kwam de bal bij Roy terecht en die werke keurig de bal in de verre hoek,3-0. Franeker vond het wel best en werd niet meer gevaarlijk, net voor tijd was het Sven die met een bekeken balletje de eindstand van 4-0 op het bord zette.
Qua kansen hadden het er wel meer kunnen zijn maar dit was ook een keurig uitslag tegen een goeie tegenstander.dikke pluim voor allemaal.
Volgend week de topper tegen Minnertsga.