Submenu

Marrum – St. Jabik D1

Een mooi vroeg vertrek naar Marrum 8:10 aanwezig op de sportvelden. Het veld zag er niet super uit en het gras was klets nat van de dauw, dit was ook een van de redenen dat de wedstrijd rommelig op gang kwam het leek wel of de passes niet aankwamen door de natte en gladde bal. In het eerste gedeelte werd er vrij veel op een kluitje gevoetbald en Marrum wist daarin toch twee kansen te creëren een aanval die net naast ons doel ging en een hoekschop met een bijna doelpunt.

Daarna kwam Sint Jacob wat meer in balbezit en een uitbraak van Sake leidde tot het eerste doelpunt voor Sint Jacob. Daarna vlot weer een aanval van Marrum maar deze werd door Hidde prima onschadelijk gemaakt. Na leuk overspel ontsnapte Sake opnieuw maar kon de bal net niet meer belopen. Het werd even gevaarlijk voor Sint Jacob toen Roy een overtreding maakte en er en vrijetrap voor Marrum werd gegeven, dit liep goed af, kort erna kreeg Dennis de bal op zijn slof en schoot op doel, maar de keeper redde. Na een klein opstootje tussen de coaches schoot Ferry de 0-2 binnen met een prima afstand schot. Niet veel later was er paniek, Marrum kwam vrij voor de keeper maar Wesley plukte de bal tijdig uit de lucht. Een leuk samenspel tussen Iris en Gwen en vervolgens een likje naar Nick leidde tot een mooi schot echter zonder resultaat.

Net na de rust, de schrijver zat nog in de kantine werd er gescoord door Marrum  daarna ontstonden voor Sint Jacob een aantal kansen die niet verzilverd werden, Dennis greep nog een keer mooi in tijdens een aanval van de tegenstander. Marrum kreeg het vervolgens op de heupen en binnen korte tijd maakten ze twee doelpunten, gelukkig ontstond nog een kans voor Sint Jacob en Dennis wist deze te verzilveren via de onderkant van de lat. Sint Jacob voerde de druk nog wat op aan het slot en daarvan wist Siebren Jan bijna nog te profiteren maar de bal kwam helaas op de paal. Een prima wedstrijd met 6 doelpunten en een gelijk spel al met al een leuke spannende pot, wat wil je nog meer ?