Regiotoernooi 2015

deelnemers groen A 2015Op 15 en 22 maart is er in de dorpen Menaldum, Berlikum, Minnertsga, Sint Annaparochie en Sint Jacobiparochie getennist in het kader van de Regiotoernooi. Doel van dit toernooi is om de kinderen te laten spelen tegen kinderen van andere verenigingen. Bovendien is het een goede voorbereiding op de voorjaarscompetitie. Er is getennist in vier categorieën: oranje, groen B, groen A en geel.

Uitslag oranje
De categorie oranje is bedoeld voor spelers van 8 tot 10 jaar. Bij deze categorie wordt er gespeeld op ¾ veld, en wordt er gespeeld om twee gewonnen tie-breaks (tot 7 pt). In deze categorie waren er 7 deelnemers, het niveau van alle spelers lag erg dicht bij elkaar. Dat zorgde ervoor dat er mooie en lange rally’s gespeeld werden. De spelers hadden er veel lol in en waren erg sportief naar elkaar.
In de categorie gaat het er met name om, om kennis te maken met het spelen van wedstrijdjes. Er is dan ook geen winnaar of verliezer in deze categorie. Daardoor blijft het voor alle kinderen leuk. Deze kregen allemaal een medaille als aandenken.

Uitslag Groen B
Op speeldag 1 zijn er in deze categorie in 3 poules kwalificatiewedstrijden gespeeld. Op dag twee hebben alle poulewinnaars tegen elkaar gespeeld, alle tweede plaatsen tegen elkaar, de derde plaatsen en de vierde plaatsen tegen elkaar.
De winnaars:
1. Jorrit Brouwer
2. Lisanne Scharringa
3. Mette de Vries

Uitslag Groen A
In deze categorie wordt al prachtig getennist! Lange rally’s en harde ballen! Opvallend was het sportieve gedrag van de kinderen.
1e prijs: Marije Palma (BTC)
2e prijs: Cornelis van Dijk (TV de Vierslag)
3e prijs: Jildert Brouwer (TV de Vierslag)
4e prijs: Gerrit-Jan Smit (TV Schatzenburg)

Onderschrift foto:
Deelnemers groen A voor de nieuwe graffiti-tennismuur van TV Sint Jabik: Maud, Gerrit-Jan (4e), Ilse, Marije (1e), Hilde, Lars, Matthijs, Cornelis (2e), Jildert (3e), zittend: Dirk-Jan en Sjirk.

Uitslag Geel
In de poulewedstrijden van geel was het verschil in niveau tussen de spelers soms nog behoorlijk groot. De finalerondes daarentegen waren spannend en de spelers aan elkaar gewaagd. Het publiek was getuige van sportieve wedstrijden met prachtige rally’s en mooie punten.
1e prijs: Klaas Osinga (BTC)
2e prijs: Justa Attema (TV Schatzenburg)
3e prijs: Ester Broersma (TV Schatzenburg)
4e prijs: Tom Dijkstra (BTC)