Submenu

Halloweentoernooi 2015

Zaterdag 31 oktober de dag van Halloween.

10 dappere kinderen en 10 stoere volwassenen IMG_0098hadden zich aangemeld voor het Halloweentoernooi. Een aantal waren mooi verkleed en dat maakte de sfeer van het toernooi erg leuk. Er waren zoal; een cat woman, een heks, een geest ninja, een man met een vleermuis en allemaal beesten op zijn lichaam en twee zombies! Ook was er nog een hele grote griezel!
Om 14:00 uur werd er begonnen met een rondje jeugd. Voor sommige kinderen was het extra spannend, want een aantal deden voor het eerst mee aan een toernooi. Gelukkig hielpen de ervarende kinderen de anderen heel erg goed, waardoor iedereen goed mee kon tennissen.
Er werden 2 teams gemaakt, namelijk het vleermuizenteam en het spinnenteam. De kinderen speelden steeds een enkel partijtje tegen iemand van het andere team. De winnaar mocht een mandarijn in het bakje van zijn eigen team leggen. De strijd ging om welk team de meeste mandarijnen zou verzamelen. Bij de eerste tussenstand ging het team van de spinnen aan kop.
Na het rondje kinderen sloten de volwassenen aan. Ieder kind werd gekoppeld aan een volwassene, waardoor er nu dubbelspel kon worden gespeeld. De teams van de vleermuizen en de spinnen bleven hetzelfde. Ook nu moesten er mandarijnen worden gescoord. De strijd ging gelijk op en iedereen was erg fanatiek en deed ontzettend zijn best. Wanneer er een wedstrijd werd gewonnen lag de mandarijn dan ook razendsnel in het bakje. Voor de volwassenen was deze manier van tennissen een leuke ervaring. Op deze manier kregen ze inzicht hoe de jeugd tennist in de World tour. Dit is een tennissysteem vanuit de KNLTB wat erg leuk en overzichtelijk is voor zelfs de jongste jeugd. De kinderen maken ook gebruik van speciale ballen waardoor ze makkelijker rally`s kunnen spelen.
Om half 4 waren er heel veel tennispartijen gespeeld en kon de eindstand van de mandarijnen worden opgemaakt. In de Halloween sfeer versierde kantine werd er geteld, en het team vleermuizen ging er uiteindelijk met de winst vandoor! De kinderen van dit team mochten als eerste iets uitzoeken van de cadeautafel. Dit was lastig kiezen, want er lag heel veel mooi Halloween spul. Daarna mochten ook de kinderen van het spinnenteam iets kiezen van de tafel. Gelukkig lagen er nog genoeg mooie spullen.
Als afsluiter kregen de kinderen nog een bloederige vinger op een broodje. Ook de volwassenen kregen zo`n lekker hapje. Alle kinderen konden tevreden naar huis toe keren en de volwassenen gingen onderling nog een partijtje tennissen. Dit was wel weer even wennen met de gewone tennisbal. Er werd wat sneller uit geslagen, maar na een tijdje inslaan kwamen er een aantal mooie Bildtse volleys en smashes voorbij.
Op woensdag 23 december is het ouder en kind toernooi in de Buurfrou.