Submenu

Clubkampioenschappen jeugd 2016

Op de tennisbanen van TV Sint Jabik is het afgelopen weekend hard gewerkt. Zaterdag met een stralende zon, zondag tijdens miezerig weer maar dat mocht de pret niet drukken. In de categorieën rood, oranje en groen werd gestreden om de prijzen én om de wisselbeker!

Rood

De jongste spelers tennissen op een miniveld met een zachte bal. Vijf deelnemers speelden twee maal tegen elkaar. Gedurende de partijtjes werden de slagenwisselingen langer en de opslagen beter.  De spelers vonden het zo nu en dan behoorlijk spannend; huilen en lachen lagen dicht bij elkaar. Uiteindelijk heeft iedereen prachtig getennist. Lena en Elma wonnen de meeste partijtjes en gingen met de bekers naar huis.

Oranje

In oranje deden negen spelers mee, verdeeld over twee poules. Zij spelen op driekwart speelveld en moesten tijdens ieder partijtje vijf games spelen. Vier kinderen plaatsten zich voor de halve finales op zondag: Alexander tegen Anna, Annemarije tegen Liv. De finale werd uiteindelijk gespeeld door Alexander en Liv. Een prachtige partij die Liv won. Liv werd eerste, Alexander tweede, Annemarije derde en Anna eindigde als vierde.

Groen

In de categorie Groen deden vier kinderen mee (eigenlijk vijf maar Mette viel uit). De deelnemers speelden allemaal een keer tegen elkaar. Sicco won alle partijen en werd clubkampioen. Sven, Stijn en Lenneke hielden de spanning er behoorlijk in. Lange, spannende partijen waarbij pas na de laatste slag duidelijk was wie de nummer zou worden en dat werd Stijn.

 

De uitslagen op een rijtje:

Rood

  1. Lena de Jong
  2. Elma Boonstra

 

Oranje

  1. Liv van der Heide
  2. Alexander Teitsma
  3. Annemarije Wassenaar
  4. Anna Bosgra

 

Groen

  1. Sicco Braaksma
  2. Stijn Planting