Submenu

Stratenvolleybal toernooi GV St.Jacob 2016  

Afgelopen zaterdag was het dan weer zover, het jaarlijks terug kerende evenement van St.Jaasmet, het Stratenvolleybal toernooi.

Vroeger waren het allemaal straten die het tegen elkaar opnamen, maar de laatste jaren is dat veranderd. Meer vriendenploegen, funteams, jeugdteams en nog een paar stratenteams.

We hadden dit jaar gekozen voor vijf velden, één voor de jeugd en één voor de starenteams en drie voor de funteams. Smoek achter de tent op het trainingsveld begonnen we precies om één uur. Aangezien het weer later op de dag slechter zou worden hadden we de speeltijd iets ingekort zodat we ongeveer half vijf klaar zouden zijn.

Bij de Stratenteams werd er gestreden door de v Swietenstraat olv Geert Bloemhof, de Kadal olv Germ Steensma, de v Tuinenstraat olv Anne Bakker en de Westerweg olv Sjoerd Slager.De Titelverdediger, de v Tuinenstraat was de overtuigende winnaar de Kadal tweede, v Swietenstraat derde en de Westerweg vierde. Bij de jeugd won het team van Merel v Tuinen en werd het team van Maud vd Boon, met gastspeelster Demi Krol, tweede.

Bij de Funteams speelden in groep 1 Team doelloos met captain Michel Bloemhof, Team Ali olv Hendrik Meijer, St,Jabikers met captain Peter Schat en café de Brouwerij met captain Jurjen Westra. Als eerste eindigde het team van café de Brouwerij en tweede Team Ali. Bij de tweede poule speelden De Froly olv Susan van Tuinen, Milf Hunters met als captain Peter Tijtsma, Rehab olv Lex de Vries en Doelloos 2 met Wijnand Bloemhof als captain. In deze poule werd het team Rehab één en Milf Hunters werd tweede. In de laatste poule speelden, ,,zonder bier geen plezier” olv Lisanne Loonstra, Mix van Robina Zijler, Volleykanjers met Gerard Zijlstra als captain en ,,Net Niet” olv Joel Sijtsma. In deze derde poule ging de eerste plaats naar ,,Net Niet” en de tweede naar ,,zonder bier geen plezier”.

Van elke poule gingen de eerste twee door en speelden een halve finale. De teams van Jurjen Westra, Peter Tijtsma en Joel Sijtsma speelden in een poule  die werd gewonnen door Peter Tijtsma van de Milf hunters In de tweede halve finale poule speelden Michel Bloemhof, Lex de Vries en Lissanne Loonstra. Deze poule werd gewonnen door Lex de Vries.

De finale ging dus tussen de Milf hunters en Rehab, en dat werd een heel spannende finale die nipt gewonnen werd door het team van Peter met 27-28. Hierna volgde de prijsuitreiking door Jitske Krol, voor de winnaars een wisselbeker en suikerbroden van de Poeisz of droge worsten van Jitske Krol. De jeugd kreeg botsautomunten van Jacpop. Het was weer een zeer geslaagde middag, die gelukkig droog bleef en later zelfs nog zonnig. ook wil ik al onze sponsors en de vrijwilligers bedanken, zonder hen was het ons niet gelukt. Tot volgend jaar maar weer.