Submenu

Waddenwandelen

Waddenwandelen is ruim 1200 km wandelnetwerk door het grootste en meest gevarieerde wandelgebied rond de Waddenzee. Over strand en dijken, langs zeekust, hoogland, door terpen- en wierdenland, bos en duinen en voorbij koolzaadvelden en graanakkers. wandelaars kunnen alle kanten uit.

logoWaddenWandelen

De paden ontsluiten de prachtige cultuurlandschappen langs de randen van het Werelderfgoed Waddenzee. Van Krabbendam in Noord-Holland tot Delfzijl en van Terschelling en Harlingen tot Borkum (Duitsland). Het wandelnetwerk voert over historische voetpaden, boerenlandpaden en oude binnendijken en brengt de wandelaar bij de mooiste plekjes in het gebied. Het doet middeleeuwse kerkjes aan, leidt langs authentieke dorpen en biedt geweldige vergezichten. Waddenwandelen is genieten van de rust en ruimte.

 Bewegwijzering

Ruggengraat van het wandelnetwerk is het internationale Noordzee Kustpad (E9), waarvan het wad- en wierdenpad en Friese Kustpad deel uitmaken. Aan dit LAW-pad is een wandelnetwerk gekoppeld dat met knooppunten wordt ontsloten. Het netwerk is bewegwijzerd met herkenbare kunststof palen met een vierkante markering in blauw/rood [link naar de website www.waddenwandelen.nl/bewegwijzering] en de rood-witte markering van het Kustpad.

Waddenfonds

Waddenwandelen is een initiatief van Landschap Noord-Holland, Landschapsbeheer Groningen en Landschapsbeheer Friesland. Zij werken samen met Wandelnet en de ANWB. De aanleg is betaald met geld uit het Waddenfonds (90%), aangevuld door bijdragen van de provincies Noord-Holland Fryslân en Groningen en de Groninger gemeenten Eemsmond, Winsum, de Marne, Delfzijl en Oldambt. 

 

Kijk voor meer info op: http://www.waddenwandelen.nl/nl/p/