Wonen NW-Friesland draagt €65.200,- bij aan MFC/SWS St.-Jabik

Sint Jacobiparochie beschikt op dit moment niet over een dorpshuis of MFC en dat is een groot gemis. De stuurgroep MFC/SWS (Samenwerkingsschool) is druk bezig om hier verandering in te brengen. Wonen NoordWest Friesland draagt nu €62.200,- bij aan het plan.

De huidige Open Hof en de voormalige school de Koppel zullen door middel van een verbindingsgang verbonden worden. Hierdoor zal er een modern MFC met vele faciliteiten ontstaan. De bestaande gebouwen zullen worden opgewaardeerd en er vind een gedeelte nieuwbouw plaats. Na de verbouwing zal ook de kerkgemeenschap weer terugkeren in haar voormalige gebouw.

Subsidies

De bijdragen van gemeente en provincie voor dit project zijn al verzekerd. Maar de Stuurgroep dient zelf ook de nodige subsidies binnen te halen. Zij zijn dan ook erg blij met het ter beschikking stellen van €65.200,- door Wonen Noordwest Friesland. De verwachting is dat de (ver)bouw van het MFC/SWS in week 14 of 15 van start zal gaan. In week 29 of 30 is als alles goed verloopt de oplevering.  (bron Bildtse Post)

Voor meer info, klik op de onderstaande nieuwsbrief.

201712 Nieuwsbrief SWS MFC Sint Jacobiparochie