Nieuwe wijkagent in Sint Jacobiparochie

Sinds maart 2018 is er een nieuwe wijkagent aan de slag in voormalig gemeente het Bildt. Voor de dorpen Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Oudebildtzijl, Vrouwenparochie en Nij Altoenae voel ik mijzelf verantwoordelijk. Ik stel mijzelf daarom ook graag aan u voor.Mijn naam is Timo Kloosterman, 32 jaar oud en sinds 2011 aan het werk bij de politie. Vanuit mijn functie als hoofdagent in de regio Noordwest Friesland ben ik nu als waarnemend wijkagent aan het werk. Dit is voor mij een mooie uitdaging die ik met twee handen aanpak. Ik vind het belangrijk om in contact te zijn met de inwoners, organisaties en de bedrijven in de buurt. U weet namelijk heel goed wat er speelt.De politie houdt zich bezig met strafrechtelijke zaken en de openbare orde en veiligheid. Dit doen wij niet alleen, maar samen en vaak in opdracht van de gemeente of het Openbaar Ministerie en in samenwerking met veel andere partners. Als u informatie heeft in relatie tot de eerder genoemde onderwerpen dan hoor ik dat graag! Bij verdachte situaties en wanneer er met spoed politie nodig is belt u het alarmnummer 112. Wanneer u niet direct politie nodig heeft en uw zaak even kan wachten dan belt u met het algemene nummer van de politie 0900-8844.Als wijkagent zet ik mij graag in voor een veilige en ordelijke omgeving. U ziet en hoort als inwoner veel. Wanneer u onveilige situaties ervaart dan is het van belang dat u dat meldt bij partijen, zoals de gemeente en de politie. Alleen met elkaar kunnen wij het dorp een stukje beter maken. U mag altijd contact opnemen via 0900-8844 of langskomen op het politiebureau in Sint Annaparochie op woensdag, donderdag of vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. Ik hoor graag van u.

Timo Kloosterman