Agenda

Mooi weer bij 38ste Stratenvolleybaltoernooi 2018

De zaterdagmiddag van St.Jaasmet, is de laatste 20 jaar de dag van de GV St.Jacob. Die organiseert dan het stratenvolleybal toernooi, dit jaar al weer voor de 38ste keer.
Door de vele evenementen die dit jaar gehouden worden op deze zaterdag, viel de deelname tegen. Hadden we vorig jaar nog veertien senioren teams en twee jeugdteams, dit jaar maar negen senioren en twee bij de jeugd. Jammer, maar dit jaar kwam het niet zo gek uit. De Kermis commissie had als experiment, dit jaar, de tent een kwartslag gedraaid. Hierdoor werd het mogelijk dat de kermis attracties naast de tent konden staan. Voordeel was dat door de centralisatie de kermis exploitanten meer bezoekers hadden en het een stuk gezelligger was. Nadeel voor ons was dat we met pijn en moeite 2 grote en één klein veld konden leggen, wat uiteindelijk twee grote werden. Toch kunnen we terug zien op een geslaagd toernooi, sportief en qua weer kon het niet beter. We speelden in twee poules, de jeugd hadden we op veld één, waar 4 senioren teams speelden ingedeeld. Poule A bestond uit Rehab onder leiding van Lex de Vries, Paniek van Niek Visser,  de Laatste druppel van Albert Leeuwen en het Gezellige team van Hendrik Schiphof. Als eerste eindigde hier het team van Albert Leeuwen en als tweede het team van Lex de Vries.
In poule B speelden de Westerweg met als captain Sjoerd Slager (enige stratenteam), Martin’s Mantsies van Martin Postuma, St.Jabuursters met als captain Pa Hielke Postuma, Butenut van Jantine Akkerman en het TV (tennis) team van Jan Visser. Het team van Jan Visser werd hier eerste met als goede tweede het team van Martin Posthuma.
In de halve finales speelden de nummers één tegen de nummers twee van de andere poule, Albert Leeuwen dus tegen Martin Posthuma en Jan Visser tegen Lex de Vries. Beide spannende partijen, Martin kon het net niet winnen van Albert uitslag 29-16 en in de andere halve finale was het het team van Jan Visser wat met één punt verschil verloor van het team van Lex de Vries, eindstand 22-21. De laatste bal viel ongelukkig op de voet van Eelco waardoor het beslissende punt naar Lex zijn team ging. De Finale ging dus tussen Rehab van Lex de Vries en de laatste druppel van Albert Leeuwen. In het begin een wedstrijd vol spanning, maar in de laatste minuten kon het team van Albert leeuwen het niet meer bolwerken, ze verloren de finale met 19-27.
De twee teams bij de jeugd speelden twee keer tegen elkaar.De overstekende Zebra’s met als captain Renske de Vries en Team Smach van Marchel van Tuinen moesten wel even wennen aan het grote veld, maar ging hartstikke goed. Het team Smach had de wissel beker al twee keer gewonnen en daar wilde het team van Renske de Vries maar wat graag een einde aan maken. Twee spannende wedstrijden waren het gevolg, waar tot ieders verbazing het team van Renske het beste spel had en overtuigend kampioen werd.
Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking. Zoals gemeld was het team van Lex de Vries de grote winnaar bij de sponsorteams, zij gingen dan ook met de wissel beker en suikerbroden naar huis, de tweede prijs, suikerbroden, ging naar het team van Albert Leeuwen. De wisselbeker voor stratenteams plus suikerbroden, ging naar de Westerweg, het enige stratenteam. Het Jeugdteam Van Renske kreeg zweefmuntjes, iets meer dan het team van Merel Van Tuinen dat tweede werd. De prijzen werden aangeboden door Cafetaria ,, de Oude Postduif” en stichting Jacpop. Ook was er voor iedere deelnemer een mandarijn, deze kwamen van de Voedingsadviseur. Natuurlijk willen we alle sponsoren bedanken voor hun donatie, en alle vrijwilligers voor hun hulp bij de organisatie. Het bleef, na afloop, nog lang gezellig op het veld. Hoop dat we dit nog lang zullen mogen blijven organiseren, het hoort nu gewoon bij de Kermis en de GV Kan de opbrengsten goed gebruiken in deze, voor hen zware tijden.
gr Bertus