Agenda

Loop om het Bildt

SPORTVERENIGING FRIESLAND ORGANISEERT ZATERDAG 8 SEPTEMBER HARDLOOPMARATHON – ESTAFETTE TWEE KEER DE HALVE MARATHON EN 5-10 KM PRESTATIELOOP EN WANDELTOCHT.

In het kader van Westhoek Buttendyks 2018 organiseert de Sportvereniging Friesland een Marathonloop over 42.195 meter, een estafette 2 x halve marathon, een 5 en 10 km prestatieloop en wandeltocht over 5 en 10 km op zaterdag 8 september 2018 starttijd 11.00 uur.
De gehele marathon start in St.-Jabik dan Mooie Paal – Wier – Berltsum – Bitgum – Bitgummole – Froubuurt – Frouwbuurtstermolen – Ouwe Leije – Ouwesyl – Nijesyl – Zwarte Haan – Ouwebildtdijk – Westhoek – Dykshoek – St.-Jabik. Een route dus om ‘t Bildt. Een pittige marathon met asfaltwegen – Bildtdyken – Zeedyk en Grienedyk. Waarvan lange rechte stukken dyk maar schitterend gezicht over het Bildtse Landschap. De liiet voor de hele marathon is 5 uur.
http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=2210076. Route Loop om ’t Bildt 2018.
De estafette, twee personen lopen de marathon, de eerste start in St.-Jabik en de andere neemt het stokje over na plm 21 km in Ouwesyl. Hij/Zij zorgt zelf dat ze in Ouwesyl komen door carpooling of zelf met een auto waarmee de eerste loper weer mee naar de finish in St.-Jabik rijd.
De 5 en 10 km lopers starten na de marathonners en lopen naar de Ouwebildtdijk en via de Griene dyk terug naar de finish, de 5 km gaat eerder al terug. De afstand kan iets langer zijn dan 5 of 10 km.
De start is in de Hofstraat waar ook gefinisht wordt, verkleden en douchen kan in Sportcentrum De Fijfskaar maar verkleden kan ook bij de start/finish waar ook een toiletwagen staat. Parkeren bij de Fijfskaar maar ook in de omgeving van de Hofstraat is wel parkeerruimte.
Inschrijven kan via www.inschrijven.nl en na 20-08-2018 in de tent/garage Hofstraat 1 hier zijn ook consumpties verkrijgbaar. Het inschrijfgeld is € 7,50 maar na 20 Augustus € 10,00 voor de marathon en € 5,00 en na 20 Augustus € 7,50 voor de 5 en 10 km loop en wandeltocht.
Prijzen: Dank zij de sponsoring van De RABOBANK zijn er prijzen voor de snelste loper en loopsters. Iedere deelnemer krijgt een herinnering aan deze loop. Deze worden direct na de finish uitgereikt.
Op deze dag zijn er heel veel leuke activiteiten in de Westhoek en in St.-Jabik, zie het programma ook leuk voor de supporters die de lopers vergezellen. Of na de loop te bezoeken.
http://www.westhoekbuttendyks.nl/blog%20-%20kopie%20-%20kop…

foto van Jan Kooistra.
foto van Jan Kooistra.
 
Sportgroet, 

Jan Kooistra
Secretaris | Sportvereniging Friesland
Grootste loopfamilie van Noord-Nederland