27 MEI LANGSTESTRAATLOOP VAN NEDERLAND OVER DE 14½ KM LANGE OUDEBILDTDIJK

27 MEI  LANGSTESTRAATLOOP  VAN NEDERLAND OVER DE 14½ KM LANGE OUDEBILDTDIJK MOOIE TESTLOOP EN TRAININGSLOOP VOOR DE MAR-ATHON. 

Nog ruim zeven weken dan wordt de derde  Mar-Athon rond Sneek en meer georganiseerd. De Sportvereniging Friesland organiseert in dit kader een testloop over 5-10-16-21-30 en 35 km vanuit St.-Jabik op zaterdag 27 mei. De start is 17.00 uur overdag omdat de loop in Sneek ook in de avond start. De lopers kunnen zo mooi hun conditie testen en ondervinden hoe het is in de avonduren te hardlopen. Veel vrijwilligers zullen hun best doen de lopers een prachtige loop aan te bieden op het mooie Bildt en een prachtig uitzicht over het zo vruchtbare Bildtse land. Genieten dus!

De start/finish is in de Hofstraat  Hier zullen tenten worden geplaatst voor het verkleden en een toiletwagen. Ook staat hier de SV Friesland verzorgingswagen waar voor de start ook al iets kan worden genuttigd en na de finish is daar bouillon, thee, vruchtendrank en fruit. In sportcentrum De Fijfskaar in het gymnastiekgedeelte  is kleed- en douchegelegenheid en is er genoeg ruimte om auto’s te parkeren. Binnendoor langs de tennisbaan en G.Veenhuizenstraat is men zo bij de start. Is aangegeven met bordjes

DJ Christiaan Valk  zal voor het geluid en de muziek zorgen. Hier staat ook de start/finishboog en de tijdwaarneming. Dat doen ze hier handmatig, ervaren tijdschrijvers kunnen dat aan en is chiptiming niet nodig, dat is onnodig duur. SV Friesland wil de hardloopsport betaalbaar houden en vraagt daarom een laag inschrijfgeld met optimale verzorging onderweg met water, vruchtendrank, sponzen en fruit om de 5 km. Veel lopers nemen nu ook vaak hun draagriem met eigen drankjes mee. Er is zelfs onderweg bij de laatste posten Coca-Cola en ontbijtkoek te krijgen op de posten, dat hoort bij een goed georganiseerde loop met afstanden boven de 25 km.

De inschrijving is in de garage van de Fam. Leeuwen Hofstraat 9 is het inschrijfbureau gevestigd en is er koffie, thee, fris etc verkrijgbaar. Fijn laagdrempelig en tegen kostprijs kan men hier wat krijgen en inschrijven voor SV Frieslandleden € 5,00. De anderen € 6,00 ongeacht de te lopen afstand. Wie een medaille wil kan die kopen na de loop bij Josefien.

We organiseren zonder sponsoren, de lopers betalen zelf de organisatiekosten dat is in het inschrijfgeld verrekend.

De routes zijn uitgezet door Jan v.d. Hoek, hij heeft de start in St.-Jabik via St.-Anna en Froubuurt en Froubuurstermolen gaat het langs de Leijstervaart naar Oudebildtzijl, hier gaat het over Oudebildtdijk 14½ km lang naar de Armendyk en via de Griene Dyk ook al een heel oude zeedijk terug naar St.-Jabik de 35 km lopers gaan na Oudebildtzijl naar Nieuwe Bildtzijl via de Koedyk terug naar Ouwesyl en dan via de Ouwedyk dezelfde route volgen dan de 30 km. lopers. De route wordt aangegeven met witte kalkpijlen of met bordjes.

Na afloop is het beregezellig in de tuin van de familie Leeuwen. Er komen ook gehaktballen voor de liefhebbers. Een gezellige derde helft voor iedereen. De foto’s, uitslagen en verslag komen opwww.svfriesland.nl